Καμιά συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ούτε στο Σαχέλ ούτε πουθενά!

 

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ούτε να το σκέφτονται!

Καμιά συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ούτε στο Σαχέλ ούτε πουθενά!

«Ήδη, η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών στη ζώνη του Σαχέλ. Δεν πρόκειται για στρατιωτικούς συμβούλους, τέτοιους έχουμε ήδη στην περιοχή. Πρόκειται για μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μάχιμα»!

Αυτό δηλώνει ξεκάθαρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί σήμερα και κυκλοφόρησαν ήδη ορισμένα αποσπάσματα. Μάλιστα, όπως σημειώνει στην ίδια συνέντευξη, η Γαλλία έχει καταθέσει ήδη αίτημα συνδρομής της Ελλάδας στην εμπόλεμη ζώνη, όπου οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν επέμβαση κι έχουν 53 νεκρούς ήδη.

Πρόκειται για τεράστια πρόκληση, που αποκαλύπτει και την ουσία της συμφωνίας Γαλλίας-Ελλάδας για την οποία πανηγύριζε η κυβέρνηση της ΝΔ: Μια επιθετική συμφωνία που στρέφεται ενάντια στους λαούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών και που όχι μόνο δεν φέρνει ειρήνη στο Αιγαίο και στην περιοχή μας (όπως μας λένε), αλλά εμπλέκει την Ελλάδα, το λαό και τη νεολαία σε επικίνδυνες πολεμικές επιχειρήσεις σε όλη την Μεσόγειο, την Αφρική και την Ασία για τα συμφέροντα της ελληνικής αλλά και της γαλλικής αστικής τάξης!

Τα ψέματα του Κ. Μητσοτάκη, που ισχυριζόταν στη βουλή πως δεν θα υπάρξει αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σαχέλ, δεν άντεξαν ούτε μερικούς μήνες. Όπως δεν αντέχει και η ψευτοαντιπολίτευση Τσίπρα, που διαφωνεί στα σημεία με την κυβέρνηση, και τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει πως αυτός άνοιξε το δρόμο για τις συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία δοκιμάζονται σκληρά από την έξαρση της πανδημίας και τη διάλυση της δημόσιας υγείας, το κύμα της ακρίβειας και την παγωνιά της ενεργειακής φτώχειας η κυβέρνηση ξοδεύει δεκάδες δισ. για όπλα και στέλνει στρατό στην Αφρική, στη Σαουδική Αραβία, ενώ μετατρέπει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε επιθετικό πολεμικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σημαδεύοντας σαφέστατα την Ρωσία.

Είναι ανάγκη το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα να εκφράσουν την αποφασιστική τους αντίθεση στις πολεμικές επιθετικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ και στους άξονες πολέμου με Ισραήλ-Αίγυπτο και αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας, ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που για να αρπάξει μεγαλύτερο μέρος από την λεηλασία του πλούτου της περιοχής είναι έτοιμα για τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

  • Καμιά συμμετοχή στην επέμβαση στο Σαχέλ.
  • Κανένας φαντάρος, καμία ελληνική δύναμη εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές.
  • Όχι στις επικίνδυνες συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.
  • Λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τους θηριώδεις εξοπλισμούς.
  • Έξω οι βάσεις του θανάτου.
  • Έξω από ΝΑΤΟ, ευρωστρατό και ΕΕ.

Επιτροπή ΝΑΡ και νΚΑ για την αντιπολεμική πάλη, 30/11/2021