Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους φαντάρους!

Ανακοίνωση ΝΑΡ και νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους φαντάρους!
  • Η νεολαία δεν τρομοκρατείται, αντιστέκεται, νικά!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων κλιμακώνουν την κατασταλτική και αντιδημοκρατική επίθεση κατά των αγωνιζόμενων φαντάρων και του κινήματος αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων.

Μετά την τρομοκρατική ποινή φυλάκισης στον αγωνιστή φαντάρο Γιώργο Α., ο οποίος τιμωρήθηκε γιατί συμμετείχε και χαιρέτησε σε Πρωτομαγιάτικη εργατική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη –όπως είχε συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα-, κυβέρνηση και στρατός προχώρησαν στην επιβολή νέας ποινής φυλάκισης, αυτή τη φορά κατά του αγωνιστή φαντάρου Κωνσταντίνου Μ.! Ο λόγος; Ο Κ.Μ. συμμετείχε και χαιρέτησε στο μεγάλο αντιρατσιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη στην Αθήνα, εκφράζοντας την ταξική του αλληλεγγύη στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της Ευρώπης – φρούριο και την απαράδεκτη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σε μια επιπλέον πράξη αυταρχισμού η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προσπάθησε να εμποδίσει το μοίρασμα προκήρυξης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Δευτέρα 7 Μάη, φέρνοντας την αστυνομία για να καταγράψει τα στοιχεία όσων συμμετείχαν στην εξόρμηση, προχωρώντας μέχρι και στην προσαγωγή μέλους της Επιτροπής στο Αστυνομικό Τμήμα του Ψυχικού για εξακρίβωση στοιχείων!

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν πανικό και φόβο! Σε μια περίοδο όξυνσης των εθνικιστικών κραυγών και κυβερνητικής πολεμικής προετοιμασίας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, φοβούνται την αυξανόμενη αντίδραση και αντίσταση των στρατευμένων παιδιών του λαού στα πολεμοκάπηλα και αντιδραστικά σχέδιά τους! Θυμίζουμε πως πριν μερικές βδομάδες είχε τιμωρηθεί και άλλος φαντάρος, που είχε μιλήσει σε αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βαρύτατες ευθύνες! Όχι μόνο εκφράζει τη «συνέχεια του κράτους» στο νευραλγικό πεδίο του στρατού, αλλά κλιμακώνει και αναβαθμίζει τον αυταρχισμό και την καταστολή, ξεπερνώντας ακόμα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν είναι τυχαίο! Η καταστολή των αγωνιζόμενων στρατευμένων πάει μαζί με την πολεμική προετοιμασία για τα συμφέροντα των πολυεθνικών στις ΑΟΖ, του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί αναβαθμισμένο κομμάτι από την πίτα, των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και της ΕΕ που προωθούν τα δικά τους αιματοβαμμένα σχέδια, με τους Τσίπρα-Καμμένο να αποδεικνύονται τα καλύτερα στρατιωτάκια τους. Γι’ αυτό θέλουν τη στρατευμένη νεολαία με σκυμμένο το κεφάλι έτοιμη να γίνει κρέας στα κανόνια τους. Στη νεολαία που στερούν καθημερινά το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην αξιοπρεπή ζωή και στο όνειρο.

Δεν θα τους περάσει! Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή και έχουν καθήκον να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους! Η στάση των φαντάρων είναι παράδειγμα για όλη την σκληρά καταπιεζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Είναι υπόδειγμα αξιοπρέπειας και αγώνα που αποδεικνύει πως ο μόνος δρόμος για να μπορέσει ο λαός και η νεολαία να αντεπιτεθούν είναι ο συλλογικός αγώνας.

  • Απαιτούμε να μην τιμωρηθεί κανένας φαντάρος!
  • Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό!
  • Για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών – ενάντια στα πολεμικά σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου, πολυεθνικών, ιμπεριαλιστών.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

8/5/2018