Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους αγρότες!

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους αγρότες - Όχι στα αγροτοδικεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική δίωξη δέκα αγροτών της Θεσσαλίας με την πρωτοφανή κατηγορία της υποκίνησης των αγροτικών μπλόκων τη Δεύτερα 28/1.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει την άμεση πολιτική ευθύνη για τη δίκη που στήθηκε με διαδικασίες εξπρές για τη 1/3. Με τον κρατικό αυταρχισμό και τη δικαστική ομηρία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες προκειμένου να περάσει χωρίς αντίσταση την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ.

Οι μνημονιακές αναδιαρθρώσεις και η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, μέσα από τις συνεχείς αντιδραστικές αναθεωρήσεις της, έχουν φέρει σε αδιέξοδο τη φτωχομεσαία αγροτιά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το δίκαιο αγώνα της με κριτήριο την αξιοπρεπή ζωή και την κάλυψη των λαϊκών διατροφικών αναγκών με τα φτηνά και ποιοτικά προϊόντα που μπορεί να παράγει η χώρα, κόντρα στα συμφέροντα πολυεθνικών και μεγαλοαγροτών που εκμεταλλεύονται τον αγρότη και το λαϊκό νοικοκυριό.

Στην πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ και όλου του μνημονιακού πλαισίου, με απελευθέρωση από χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ, μπορεί να συγκροτηθεί το αναγκαίο μέτωπο φτωχομεσαίων αγροτών, εργαζομένων, νεολαίας.

  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους αγρότες
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη. Να απαλλαγούν οριστικά οι διωκόμενοι.
  • Νίκη στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 30/1/2019