Κάλεσμα του ΝΑΡ για τις εκλογές της 7 Νοέμβρη

Στις εκλογές που έρχονται κρίνεται το αν θα συνεχίσουμε στον δρόμο της χρεοκοπίας για τον λαό, για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δανειστών ή αν η πολύπλευρη αντεργατική επίθεση θα ανακοπεί και θα ανατραπεί, μαζί με τους διαχειριστές της. Αντιστρέψτε το δίλημμα της κυβέρνησης: Μαύρο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους συνεργάτες της ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Η υπερψήφιση των συνδυασμών που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς αποτελεί την καλύτερη καταδίκη του Μνημονίου και του Καλλικράτη και συνολικά της «χούντας» κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ γιατί:

-    αμφισβητούν την πολιτική αυτή στην ουσία της και αντιτάσσουν ένα εργατικό πρόγραμμα σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με άξονες την παύση πληρωμών - διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, την απειθαρχία και αποδέσμευση από ΟΝΕ - ΕΕ, την ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων, από τη σκοπιά της συνολικής αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

 

 
-    συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη συγκρότηση ενός ταξικά ανασυγκροτημένου, πολιτικά απειλητικού μαζικού εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, σε σύγκρουση με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αντίπαλο δέος στην ιερή συμμαχία του κεφαλαίου.

-    προωθούν μια άλλη Αριστερά, αντικαπιταλιστική και επαναστατική, μαχόμενη και σκεπτόμενη, με αυτοτέλεια αλλά και με πρωτοπόρα συμβολή στην ανατρεπτική κοινή δράση όλης της Αριστεράς μέσα στο κίνημα.

 

Με αυτά τα κριτήρια καλούμε τους εργαζόμενους να τοποθετηθούν στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Κριτήρια που πιστεύουμε πως εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται. Για να αποφύγουμε την κοινωνική κόλαση που μας σπρώχνουν, πρέπει να διώξουμε μια ώρα αρχύτερα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όλο το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Και στις εκλογές και πάνω από όλα στην επόμενη μέρα των αγώνων, με πρώτο μεγάλο αγωνιστικό σταθμό το τριήμερο 15-17 Νοέμβρη, όπου οι διαδηλώσεις κατά του ερχομού της τρόικα θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου.

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα, Αθήνα 5/11/2010