Η Marfin και η νέα φάση της κυβερνητικής επίθεσης

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η Marfin και η νέα φάση της κυβερνητικής επίθεσης

Γίνεται όλο και πιο φανερό στην πλειοψηφία των εργαζόμενων ότι τις τελευταίες ημέρες η πολιτική «ατζέντα» αλλάζει. Από τον κορονοϊό και την πανδημία, περνάμε στην κοινωνική καταστροφή που ήδη μας χτυπάει την πόρτα και επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει τον νέο γύρο της επίθεσης ιδεολογικά και πολιτικά. Επιχειρηματολογεί υπέρ του «βάθους» και της «παγκοσμιότητας» της κρίσης, προϊδεάζει για «σκληρά αλλά δίκαια μέτρα» και, τέλος, δημιουργεί «κλίμα» ενάντια στις ριζοσπαστικές διεκδικήσεις και τους μαχητικούς αγώνες.

Το όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ και του συνόλου του αστικού πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας για τους δολοφονημένους νεκρούς της Marfin εκεί ακριβώς αποσκοπεί! Να συνδέσει στη συνείδηση των εργαζόμενων τους ριζοσπαστικούς αντιμνημονιακούς αγώνες, τις μεγάλες απεργίες, τις «πλατείες» με την τραγωδία της Marfin. Να βγάλει λάδι την κανιβαλική μνημονιακή πολιτική του Γ. Παπανδρέου, του Λ. Παπαδήμου, των Σαμαροβανιζέλων, το δημοψήφισμα και την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ του Τσίπρα, τη συριζαίικη μεταμνημονιακή διαχείριση της ίδιας πολιτικής.

Είναι τόση απύθμενη η υποκρισία και η ξεφτίλα της κυβέρνησης της ΝΔ που ενώ ετοιμάζει φιέστες και χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τους νεκρούς εργαζόμενους της Marfin, έκανε ως ελληνικό δημόσιο αίτηση αναίρεσης της απόφασης για τις αποζημιώσεις των οικογενειών των θυμάτων, και μόνο μετά το σάλο της αποκάλυψης η κυβέρνηση δήλωσε ότι στην εκδίκαση της αναίρεσης το δημόσιο δεν θα παραστεί νομικά και δεν θα επιμείνει… Τόσο ενδιαφέρον για τα θύματα!

Η Αριστερά δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να πάρει μέρος, με τον οποιοδήποτε τρόπο σε αυτή την αντιδραστική, απόλυτα υποκριτική φιέστα, είτε άμεσα συμμετέχοντας μαζί με όλον αυτόν τον συρφετό, είτε έμμεσα, πηγαίνοντας μόνη της, όπως έκανε το ΚΚΕ που κατέθεσε στεφάνι μια ώρα πριν στον ίδιο χώρο και την ίδια μέρα. Σε αυτές τις στιγμές το βασικό δεν είναι τι λες αλλά η ίδια η πολιτική πράξη με την οποία ουσιαστικά υποχωρεί και αποδέχεται την κυβερνητική ατζέντα. Το «μήνυμα» στον λαό είναι ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα, έστω ο καθένας με τον τρόπο του, στέκονται σε κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» απέναντι στις «ακρότητες» και την «βία», σε μια περίοδο που η βία του κεφαλαίου είναι προ των πυλών. Τίποτα δεν κερδίζει η Αριστερά και το κίνημα από μια τέτοια στάση. Νερό σε αντιδραστικούς μύλους ρίχνει!

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 9/5/2020