Η τρομοκρατία δεν περνά στο κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό

 

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Την Πέμπτη 27 Μάη, στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιείται τελικά η δίκη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», με κατηγορούμενο τον σύντροφο Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στο όνομα του οποίου τυπικά βρισκόταν το τηλέφωνο της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Έχουν προηγηθεί σειρά απαράδεκτων χειρισμών από τις αστυνομικές αρχές έτσι ώστε να αποτραπεί ακόμα και η κατάθεση απολογητικού υπομνήματος του κατηγορούμενου, ενώ η τέλεση της δίκης στην Αλεξανδρούπολη, πολύ μακριά από την κατοικία του κατηγορούμενου, επιχειρεί να κρατήσει τη δίκη μακριά από την καυτή ανάσα του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος της νεολαίας, αλλά και από τα φώτα της δημοσιότητας. Στόχος να επιτευχθεί μια καταδίκη με κάθε τρόπο. Δεν θα τους περάσει!

Όπως ήδη καταγγέλλουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, δεκάδες σωματεία εργαζομένων, πλήθος στρατευμένων και οι οικογένειές τους, πολλές συλλογικότητες, περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς η δίωξη με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση» του αγωνιστή Ν. Χαραλαμπόπουλου είναι τελείως ανυπόστατη και σκοπεύει στη φίμωση του Δικτύου «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στην τρομοκράτηση του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό.

Ο «Σπάρτακος» και η ΕΑΣ έχουν πρωτοστατήσει δεκαετίες στον αγώνα για τα δικαιώματα των στρατευμένων, την ειρήνη και την ελευθερία των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, την πολεμοκαπηλεία και πολεμική προετοιμασία, τον εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό και την εκμετάλλευση. Είναι ακριβώς η μαχητική και ακούραστη δράση του «Σπάρτακου» για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας των φαντάρων κόντρα στη μιλιταριστική «κρεατομηχανή», οι διαρκείς αποκαλύψεις και δημοσιεύσεις (όπως για παράδειγμα για την άθλια κατάσταση σχετικά με τον κορονοϊό) που δίνουν φωνή σε όσους είναι καταδικασμένοι να σιωπούν αλλιώς θα τιμωρηθούν, που πρέπει να κτυπηθεί.

Έχει ενοχλήσει η αντιπολεμική πάλη του «Σπάρτακου» και της ΕΑΣ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που στηρίζει όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, για τερατώδεις εξοπλισμούς, αύξηση της θητείας, προσλήψεις χιλιάδων ΕΠΟΠ, ενίσχυση των επιθετικών και επικίνδυνων δεσμών με ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, Γαλλία/ΕΕ αλλά και με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα. Το Δίκτυο «Σπάρτακος» και η ΕΑΣ πάνε έμπρακτα κόντρα στην πολύπλευρη πολεμική και εθνικιστική προπαρασκευή, στη σύμπλευση με τα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της όξυνσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, ειδικά μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης για το μοίρασμα της λείας των ΑΟΖ, των ενεργειακών και άλλων πόρων.

Έχει ενοχλήσει η αποφασιστική στάση του «Σπάρτακου» και της ΕΑΣ ενάντια στις πολεμικού τύπου επιχειρήσεις που έχουν εξαπολύσει το ελληνικό κράτος, η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά προσφύγων και μεταναστών, με χρήση και του στρατού σε αποστολή ρατσιστική, απάνθρωπη και αντιδραστική, σε ένα ρόλο που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν οι φαντάροι.

Για όλους αυτούς τους λόγους θέλουν να αλυσοδέσουν τον «Σπάρτακο» μέσα από την πρακτική της ατομικής εξόντωσης όσων μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων μπορούν, γιατί θέλουν τους στρατευμένους πειθήνια και άβουλα όργανα στα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων. Δεν θα τους περάσει!

Υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από «προσωπικές μηνύσεις» σε ένα μηχανισμό που όλοι ξέρουν πόσο ιεραρχικός είναι. Θέλουν να φιμώσουν τον «Σπάρτακο» και να κτυπήσουν το αντιπολεμικό κίνημα γιατί φαντάζονται πως θα μπορούν ανενόχλητοι να εντείνουν την πολεμική προετοιμασία καταπιέζοντας τους φαντάρους, να πολλαπλασιάζουν τις αμερικανικές βάσεις, να βάζουν τις ένοπλες δυνάμεις στην υπηρεσία των πολυεθνικών και των ντόπιων μονοπωλίων ενέργειας, να παρέχουν ΝΑΤΟϊκή «άμυνα και ασφάλεια» στην περιοχή, να συνεχίζουν το κυνήγι προσφύγων και μεταναστών.

Καλούμε όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, όλων όσοι δραστηριοποιούνται στο αντιπολεμικό κίνημα, τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς να συμβάλλουν στην ανατροπή των σχεδίων του κατεστημένου ενάντια στο Δίκτυο «Σπάρτακος» και στην αθώωση του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου.

Θα αποτελέσει μια πρώτη νίκη όλων μας, για την αντεπίθεση του αντιπολεμικού κινήματος και της πάλης για τα δικαιώματα των στρατευμένων.

Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ