Η κυβερνητική απαγόρευση δεν θα περάσει!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Χουντικής έμπνευσης είναι η απόφαση της ΝΔ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο.

Η επίκληση της προστασίας της δημόσιας υγείας γι’ αυτή τη βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια δεν είναι παρά ένα πρόστυχο ψέμα από μια κυβέρνηση που συνειδητά άφησε τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς στην τύχη τους, ενώ εργασία, εκπαίδευση και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παρέμειναν χώροι συνωστισμού. Δεν ξεχνάμε ότι το άνοιγμα του τουρισμού για το χατίρι των μεγαλοξενοδόχων και των πολυεθνικών, άνοιξε το δρόμο για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζουν τον ιό, όπως δείχνει και η χρεοκοπία αυτού του μοντέλου στην ΕΕ όπου η πανδημία σαρώνει. Μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων και η επιμονή στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ο γερασμένος καπιταλισμός της εποχή μας είναι η ρίζα του κακού, η αξιοβίωτη ζωή θα έρθει μόνο σε σύγκρουση μαζί του.

Φοβάται η κυβέρνηση το Πολυτεχνείο γιατί τρέμει την κοινωνική οργή. Φοβάται ότι η 17 Νοέμβρη θα γίνει μέρα αγώνα και διεκδίκησης για υγεία, παιδεία, ψωμί και ελευθερία. Φοβάται την έμπνευση που δίνει η Εξέγερση του Νοέμβρη στις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας ενάντια στην αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική της.

Η απαγόρευση των λαϊκών κινητοποιήσεων για πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας, με μια αντισυνταγματική απόφαση αρχηγού αστυνομίας γραμμένη στη γλώσσα της Δικτατορίας, είναι σημάδι πανικού. Αυτοί που οδηγούν την κοινωνία σε μια υγειονομική τραγωδία έχουν σαν μόνο καταφύγιο πια τις ακροδεξιές κραυγές ενάντια στο Πολυτεχνείο και τις απαιτήσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών να μη γίνει η πορεία προς την Πρεσβεία.

Οι δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, της ανυπόταχτης νεολαίας, της Αριστεράς που καλούν στο Πολυτεχνείο είναι αυτές που έχουν υπεύθυνη στάση για τη δημόσια υγεία. Είναι οι δυνάμεις που στάθηκαν δίπλα στους υγειονομικούς και το δημόσιο σύστημα υγείας, όταν η κυβέρνηση αντί για ΜΕΘ αγόραζε περιπολικά και μάσκες-αλεξίπτωτα για μαθητές. Είναι οι δυνάμεις που γνωρίζουν στο πετσί τους ότι για το λαϊκό κόσμο η πανδημία είναι σκληρή, γιατί πρέπει να δουλεύει, να πάει σχολείο, να μπει στο λεωφορείο, να ζει σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, γιατί έχει ανάγκη το δημόσιο νοσοκομείο.

Δεν θα τους περάσει. Αν κυβέρνηση ονειρεύεται να επιβληθεί με αστυνομικό καθεστώς και να καταργήσει το Πολυτεχνείο, την περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Το Πολυτεχνείο είναι και παραμείνει ορόσημο αγώνα. Είναι μια στιγμή μάχης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει φτώχεια, χτυπάει τη δημόσια υγεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

«Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο», για άλλη μια φορά την τελευταία λέξη θα πει ο μαχόμενος λαός. Που ξέρει και μπορεί να παίρνει τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης. Όλοι-όλες στις διαδηλώσεις!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 15/11/2020