Επόμενος αγωνιστικός σταθμός: Συλλαλητήρια 17 Μαρτίου

 

Συγκέντρωση στην Αθήνα, Τετάρτη 17 Μαρτίου, Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ.

Προσυγκέντρωση στις 6:00 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Σταδίου) καλούν ταξικά σωματεία, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες κ.ά.

Μετά τις πολύ μαζικές κινητοποιήσεις σε πλατείες, γειτονιές και πόλεις σε όλη τη χώρα που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαρτίου έπειτα από κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής και αντίστοιχων πρωτοβουλιών στην περιφέρεια (Εργατικές Λέσχες, αντικαπιταλιστικές δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, συνελεύσεις γειτονιών, στέκια και κοινωνικοί χώροι) επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η Τετάρτη 17 Μαρτίου. Έτσι, σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο και συγκέντρωση καλούν την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, η ΟΕΝΓΕ (μετά από πρόταση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή), η ΠΟΕΔΗΝ καθώς και πλήθος σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων με κεντρικό ζήτημα την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Ήδη δεκάδες συλλογικότητες έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στα Συλλαλητήρια της Τετάρτης 17/3 σε πολλές πόλεις. Στα συλλαλητήρια συμμετέχουν με ανακοινώσεις και καλούν επίσης η ΑΤΕ-ΕΚΑ, οι Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις του δημόσιου τομέα, άλλα εργατικά σχήματα και συλλογικότητες.

Όπως τονίζει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιαττρών (ΟΕΝΓΕ), «στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγείας μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή».

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας και η άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ. ενώ σε προσυγκέντρωση στις 6:00 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Σταδίου) καλούν ταξικά σωματεία, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες κ.ά.