Εκδήλωση στα Γιάννενα: Μακεδονία, Αιγαίο, Μεσόγειος: ιστορία- πολιτική- ιδεολογία

Οι Αναιρέσεις  και το ΝΑΡ Ιωαννίνων διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 24/2 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα, 2ος όροφος) με θέμα τα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή των Βαλκανίων, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου το τελευταίο διάστημα. Αντιλαμβανόμενοι ότι ξεκίνησε ένας βαθύς διάλογος για αυτά τα ζητήματα, επιδιώκουμε να συμβάλουμε και να ξεδιπλώσουμε την πολιτική και ιδεολογική μας άποψη. Ομιλητής θα είναι ο Μπάμπης Συριόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Μια σειρά από απανωτές εξελίξεις στη γειτονιά μας, το τελευταίο διάστημα, απαιτούν σαφή τοποθέτηση που θα εμποδίσει τον αποπροσανατολισμό του λαού. Ο ρόλος του ΝΑΤΟ, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που συμπορεύεται μαζί του, είναι ξεκάθαρος. Για το Μακεδονικό ζήτημα, μεγάλο τμήμα της αστικής τάξης και η ίδια η κυβέρνηση προσπαθούν να κλείσουν το θέμα της ονομασίας στα πλαίσια της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ακολουθώντας τους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, η δεξιά προσπαθεί να δομήσει το μπλοκ της προβάλλοντας ένα εθνικιστικό παραλήρημα. Ταυτόχρονα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, το παιχνίδι της εκμετάλλευσης των ΑΟΖ εξελίσσεται επικίνδυνα. Η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση ελπίζουν στη στήριξη της ΕΕ στο ζήτημα του Αιγαίου, και από την άλλη, η τουρκική πλευρά, που δεν πρέπει να υποτιμάμε το ρόλο της στη Συρία, αντιδρά και προκαλεί κάνοντας επίδειξη δυνάμεων. 

Η γειτονιά μας μυρίζει μπαρούτι και σε αυτό το πλαίσιο, ανοίγουμε το διάλογο τονίζοντας την αναγκαιότητα να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί. Με το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα τασσόμαστε ενάντια στα ιμπεριαλιστικά τους παιχνίδια που κοστίζουν ζωές.