Ειδική έκδοση της Προγραμματικής Διακήρυξης του ΝΑΡ

Ολόκληρη η έκδοση της πρότασης Προγραμματικής Διακήρυξης εδώ

Κυκλοφόρησε σε ειδική έκδοση η πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Η Διακήρυξη διαμορφώθηκε μέσα από διάλογο και μελέτη μπροστά στο 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ και εγκρίθηκε στο ίδιο το Συνέδριο, με εμπλουτισμό και ανάπτυξη σε μια σειρά ζητήματα. Οι οργανώσεις του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα πραγματοποιήσουν ειδική εξόρμηση με την έκδοση, σε συνδυασμό με εκδηλώσεις και συσκέψεις.

Η πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης, αποτελεί το προγραμματικό κείμενο το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, στο οποίο αποτυπώνονται οι βασικές θέσεις για την στρατηγική της οργάνωσης, το καθήκον της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης, η ανάλυση για τον καπιταλισμό της εποχής μας, η αντίληψη για τον κομμουνισμό στον 21ο αιώνα. Στο κείμενο της Προγραμματικής Διακήρυξης διατυπώνονται οι καμπές της επαναστατικής πάλης, αλλά και η ανάγκη και οι βασικές αρχές και κατευθύνσεις για την πορεία δημιουργίας ενός σύγχρονου κόμματος της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Εκτός από βασικό προγραμματικό ντοκουμέντο για το ΝΑΡ, αποτελεί την ιδιαίτερη συμβολή και την πρότασή του προς τις δυνάμεις, τους αγωνιστές και τα ρεύματα της σύγχρονης κομμουνιστικής αναζήτησης, στη διαδικασία διαλόγου και συσπείρωσης δυνάμεων πάνω σε ένα κομμουνιστικό πρόγραμμα της νέας εποχής και την αναγκαία συγκρότηση ενός αντίστοιχου πολιτικού φορέα. Γι΄ αυτό στον τίτλο του κειμένου υπάρχει και παραμένει η «πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης», φιλοδοξώντας να ανοίξει τολμηρά το διάλογο και τις διεργασίες για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την εργατική τάξη, την αριστερά και ιδιαίτερα τους κομμουνιστές στην εποχή της ιστορικής κρίσης του καπιταλισμού, στην εποχή των μεγάλων δυσκολιών αλλά και των νέων επαναστατικών δυνατοτήτων.

Όπως αναφέρεται στο προοίμιο της Προγραμματικής Διακήρυξης, «Είναι καιρός να ξαναµπούν στις σελίδες του εργατικού κινήµατος οι όροι µιας σύγχρονης επαναστατικής θεωρίας και πράξης, δίνοντας τη διάσταση και τη σηµασία της καινούργιας, της κατεξοχήν εργατικής εποχής που ζούµε, και απαντώντας στα κρίσιµα ερωτήµατα για τη δυνατότητα, τους δρόµους και το νόηµα της επανάστασης και του κοµµουνισµού στον 21ο αιώνα!»

Με την ειδική έκδοση της πρότασης Προγραμματικής Διακήρυξης ολοκληρώνεται η έκδοση των ντοκουμέντων και αποφάσεων του πρόσφατου 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ (είχε προηγηθεί η έκδοση της Πολιτικής Απόφασης του 3ου Συνεδρίου και η έκδοση των κανόνων λειτουργίας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση).

Με αφορμή και την έκδοση της πρότασης Προγραμματικής Διακήρυξης, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων-συζητήσεων σε μεγάλες πόλεις, με αρχή στην Αθήνα, στις 29 Μαρτίου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 6.00 μ.μ., με Θέμα «Στο δρόμο της Παρισινής Κομμούνας. Εργατική Δημοκρατία και Κομμουνιστική προοπτική, ως απάντηση στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό.»

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Αλέξανδρος Χρύσης, Πανεπιστημιακός
  • Βασίλης Μηνακάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, συγγραφέας
  • Κώστας Φουρίκος, μέλος του Κεντρικού συμβουλίου ν.Κ.Α., πολιτικός επιστήμονας