Διάλογος των δυνάμεων της κομμουνιστικής αναζήτησης για το 3ο Συνέδριο

3o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΡ

Το Σάββατο 19 Οκτώβρη η 1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Στη πιο ουσιαστική του φάση μπαίνει ο διάλογος που έχει ξεκινήσει στα πλαίσια της πορείας προς το 3ο συνέδριο του ΝΑΡ, με την 1η ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ, στην Πατησίων) το ερχόμενο Σαββάτο 19 Οκτωβρίου, με θέμα «Για μια σύγχρονη Κομμουνιστική στρατηγική και επαναστατική τακτική: Για την "κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων"». Οι εργασίες της ημερίδας θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου και θα ξεκινήσουν στις 6.00 μ.μ.

Η εκδήλωση, με την παρουσίαση των πολιτικών θέσεων του ΝΑΡ, η οποία στην ημερίδα θα γίνει από το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Αλέκο Αναγνωστάκη, και τις παρεμβάσεις πρωτοπόρων αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος, μαχόμενων διανοούμενων της κομμουνιστικής προοπτικής, αλλά και συναγωνιστών που συμμετέχουν στο διάλογο πάνω στις θέσεις και τη προγραμματική διακήρυξη, μέσα από τις διαδικασίες των οργανώσεων του ΝΑΡ και της νΚΑ, υπηρετεί την επιδίωξη ενός ανοικτού διαλόγου με όλους όσους αναζητούν και αγωνίζονται για μια σύγχρονη συλλογική απόπειρα κομμουνιστικής προγραμματικής και πολιτικής επανεκκίνησης, αναζητούν έμπρακτα την υπόθεση του υποκειμένου συνολικά και του κόμματος πιο συγκεκριμένα. Επιχειρεί το βάθεμα και την παραπέρα ανάπτυξη του διαλόγου των δυνάμεων της σύγχρονης κομμουνιστικής αναζήτησης, σαν ιδιαίτερη συμβολή στην αναγκαία συσπείρωση και κοινή πορεία αυτών των δυνάμεων, για τη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων διαμόρφωσης του αναγκαίου κομμουνιστικού φορέα της εποχής μας.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις (μέχρι στιγμής) οι πανεπιστημιακοί Ευτύχης Μπιτσάκης, Θανάσης Μανιάτης και Παναγιώτης Σωτήρης, ο ιστορικός Λ. Μπόλαρης, ο Βασίλης Λιόσης, συγγραφέας και μέλος του συλλόγου μαρξιστικής σκέψης "Γ. Κορδάτος¨. αγωνιστές του κινήματος και της αριστεράς, ο Γιάννης Νικολακόπουλος από το χώρο της εκπαίδευσης. Από πλευράς της ν.ΚΑ, θα παρέμβει το μέλος του Κεντρικού Συμβούλιου, Δημήτρης Γράψας. Το σύνολο των συμμετεχόντων θα οριστικοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί με τη 2η ημερίδα του ΝΑΡ που θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο το Σαββάτο 9 Νοέμβρη, με θέμα «Το επαναστατικό υποκείμενο στον 21ο αιώνα και το σύγχρονο Κόμμα της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης».