Διάλογος και συσπείρωση για σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης

Για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Διάλογος και συσπείρωση δυνάμεων - Έκδοση θεωρητικού περιοδικού

Σήμερα η αναγκαιότητα να προχωρήσει η υπόθεση του διαλόγου και της συσπείρωσης δυνάμεων για το πρόγραμμα και το κόμμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης έρχεται αναβαθμισμένη από μεγάλο μέρος αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς και πρέπει να ανταποκριθούμε. Η κατεύθυνση αυτή εξυπηρετεί συγκεκριμένα τις ανάγκες της ταξικής πάλης στην παρούσα πολιτική περίοδο. Συνδέει το αναγκαίο άλμα εμπρός, με την μάχιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση των προβλημάτων του άμεσου πολιτικού αγώνα, των μετωπικών προσπαθειών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν οδηγεί σε μια οργανωτική και θεωρητική αναδίπλωση. Αντίθετα συνδέεται με την υπέρβαση των πολιτικών, θεωρητικών και οργανωτικών ανεπαρκειών του ΝΑΡ. Θέτει πρακτικά πλέον τη διαδικασία συσπείρωσης για ένα νέο εργατικό κομμουνιστικό φορέα ως ποιοτικό πρωταρχικό στοιχείο και βήμα προώθησης της ευρύτερης αντίληψής μας για το πολιτικό υποκείμενο (κόμμα, αντικαπιταλιστικό μέτωπο, τάση χειραφέτησης μέσα στο εργατικό κίνημα).

Στο έργο αυτό θα συμβάλουμε ουσιαστικά μόνο αν γίνει υπόθεση όλης της οργάνωσης ως ανώτερο πολιτικό-οργανωτικό καθήκον, για το οποίο συζητά και αποφασίζει γενικά και ειδικά στον κάθε χώρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε:

 - Μέσα στο Νοέμβρη σε συνδυασμό με τις επετείους της Οκτωβριανής επανάστασης και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να πραγματοποιηθούν ανοικτές εκδηλώσεις διαλόγου με θέμα την ανάγκη για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης, καταθέτοντας την Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης του 3ου συνεδρίου, σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις.

-να εμφανιστεί το πρώτο δοκιμαστικό τεύχος του ηλεκτρονικού (καταρχάς) περιοδικού τον Ιανουάριο του 2016.

………………………

Η Πολιτική Επιτροπή τέλος συζήτησε και αποφάσισε για την προετοιμασία διήμερης συνεδρίασης για την οργάνωση και συγκεκριμενοποίηση όλων των παραπάνω στα τέλη Οκτώβρη, με ειδική συζήτηση και πρόταση για την οργανωτική δουλειά και ανάπτυξη, την εργατική δημοκρατία και δημοκρατική ενότητα δράσης, την συμβολή στην 3η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την προετοιμασία της πορείας για το 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ.

Συζήτησε επίσης συγκεκριμένες παρεμβάσεις για το ζήτημα των προσφύγων.

Η Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 3 Οκτώβρη 2015