Δεν μπόρεσε να εμποδίσει τη διαδήλωση ενάντια στο Γιούνκερ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: 

  • Δεν μπόρεσε να εμποδίσει τη διαδήλωση ενάντια στο Γιούνκερ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  • Φερέφωνο της κυβέρνησης η ΕΡΤ του Τσακνή

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους μαχητικούς διαδηλωτές που δεν άφησαν αναπάντητη την προκλητική εκδήλωση για να τιμηθεί ο Γιούνκερ, ο εκπρόσωπος και αρχιτέκτονας της μνημονιακής κοινωνικής καταβύθισης.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία για το χατίρι του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΕ μετέτρεψε τη Θεσσαλονίκη σε πολιορκημένη πόλη από χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς, ΜΑΤ, κλούβες κλπ. Η κυβέρνηση ουσιαστικά απαγόρευσε την πορεία που ξεκίνησε από το Λ. Πύργο μετά από κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων πολιτικών οργανώσεων της πόλης, καθώς μόλις διέσχισε λιγότερο από 300 μέτρα βρέθηκε αντιμέτωπη με κλούβες που έκλειναν τους δρόμους και την καταστολή της αστυνομίας. Είναι σαφές ότι η αστυνομία είχε κυβερνητική εντολή να μη γίνει η πορεία και γι’ αυτό έκλεισε όλους τους δρόμους 5 χιλιόμετρα μακριά από το Μέγαρο Μουσικής που θα γινόταν η φιέστα για τον Γιούνκερ. Η αστυνομία επιτέθηκε με βία και χημικά επανειλημμένα, ενώ προσπάθησε να μπει μέσα στην πορεία προκειμένου αυτή να μη φτάσει στην ΕΡΤ 3.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ, τον πρόεδρό της Δ. Τσακνή και τα διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ3 που επανέφεραν το “μαύρο” με την άρνησή τους να μεταδοθεί μήνυμα των διαδηλωτών. Κάτω από την ανοχή τους η αστυνομία εμπόδιζε την είσοδο των διαδηλωτών στο χώρο της ΕΡΤ3, τους επιτέθηκε με βία και χημικά. Ο λαός όμως αγωνίστηκε για μια δημόσια τηλεόραση που θα υπηρετεί την κοινωνία και όχι μια ΕΡΤ κυβερνητικής προπαγάνδα που έδειχνε τον Τσίπρα, την φιλοΕΕ αντιπολίτευση και το ακαδημαϊκό κατεστημένο να προσκυνάει τον Γιούνκερ.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι άκουσαν τη μαριονέτα των τραπεζών και πολυεθνικών να τον προσβάλλει, λέγοντας ότι αναγνωρίζει τις θυσίες τους και ότι η Ελλάδα πήρε το σωστό δρόμο. Δηλαδή ότι χάνεται η ελπίδα για αξιοπρεπή ζωή, με δικαιώματα και ελευθερίες, για να σωθούν οι δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι αδίστακτοι, ο Γιούνκερ, η ΕΕ και όσοι κυβερνούν και υπέγραψαν μνημόνια, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΔΗΣΥ, Ποτάμι και λοιπά. Είναι μονόδρομος για το λαό και την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, με την διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων, την αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ.

Το αποφασιστικό μήνυμα της διαδήλωσης ενάντια στην αναγόρευση του Γιούνκερ σε διδάκτορα είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται, μαζί με την προσπάθεια για ένα μαχητικό και ταξικό λαϊκό και εργατικό κίνημα που θα τον οδηγήσει στη νίκη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θεσσαλονίκη, 14/7/2017