Για την επίθεση της αστυνομίας στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας

 

Σχόλιο του ΝΑΡ και της νΚΑ για την επίθεση της αστυνομίας στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας

Στις 18 Σεπτεμβρίου, μετά την μεγαλειώδη παλλαϊκή διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η αστυνομία σαν τον κλέφτη μες τη νύχτα έστησε «καρτέρι» έξω από τα γραφεία πολιτικών οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας, περιμένοντας τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που θα επέστρεφαν από την διαδήλωση. Τόσο στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία των οργανώσεων του ΝΑΡ και της νΚΑ καθώς και η εφημερίδα Πριν όσο και έξω από τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας υπήρξε έντονη αστυνομική παρουσία.

Η ομάδα ΔΡΑΣΗ επιτέθηκε αναίτια σε νέους και νέες μέλη της Λαϊκής Ενότητας, ενώ εισέβαλε και στην πολυκατοικία που στεγάζονται τα γραφεία της. Καταδικάζουμε απερίφραστα την προκλητική αστυνομική παρουσία έξω από τα γραφεία πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς και την επίθεση στα μέλη της ΛΑ.Ε.

Η κυβέρνηση παρά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τη δήθεν απόδοση ευθυνών στις περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, οξύνει την καταστολή με κάθε ευκαιρία. Είναι το μόνο όπλο της απέναντι στην λαϊκή κατακραυγή, στην οργάνωση και δράση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Από την Θεσσαλονίκη που μετατράπηκε σε φρούριο ενόψει της ΔΕΘ, ως την συνηθισμένη -για όλες τις κυβερνήσεις- απαγόρευση διαδηλώσεων ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ και τις επιθέσεις σε πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις το προηγούμενο διάστημα, βλέπουμε πως η κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Τ. Θεοδωρικάκος, επιδιώκουν την τρομοκράτηση και φίμωση των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Γνωρίζουμε καλά τη δύναμη μας. Με την οργάνωση και δράση μας στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με την πρωτοπόρα δράση της μαχόμενης, ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, με ένα δυνατό νεολαιίστικο, εργατικό, λαϊκό κίνημα, μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που μας βυθίζει στην άγρια εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, υποβαθμίζει το παρόν και το μέλλον μας.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 19/9/2021