Απεργία και μαζικές διαδηλώσεις η απάντηση στο εργασιακό έκτρωμα

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ» ΕΚΤΡΩΜΑ

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά της κυβέρνησης και του Α. Γεωργιάδη έχει απέναντί του την τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων, όπως έδειξαν και οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Με μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, μαζικές συγκεντρώσεις και μαχητικό πνεύμα χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, άνεργοι και κόσμος απάντησαν στις αθλιότητες της κυβέρνησης και το νέο αντεργατικό κύμα μέτρων και «μεταρρυθμίσεων».

Απάντησαν και στο πογκρόμ κατά του απεργιακού δικαιώματος που εξαπέλυσαν  οι κυβερνητικές διοικήσεις της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, καθώς και του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος κατά των σωματείων που είχαν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για σήμερα Πέμπτη αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη – υπουργείου Εργασίας.

Απάντησαν μαζικά -επίσης- και στην θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ του «κοινωνικού διαλόγου» και της συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική, τόσο με τη συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις, όσο και με το αριθμό ρεκόρ των αποφάσεων για τη σημερινή απεργία, από εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα.  

Πολύ μεγάλη ήταν η διαδήλωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων από τα Προπύλαια. Η συγκέντρωση ξεκίνησε μετά τις 11.00 ενώ λίγο πριν τις 12.00 μ. τα μπλοκ συγκροτήθηκαν στο δρόμο και ξεκίνησε η πορεία προς τη βουλή.

Στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση από τα Προπύλαια συμμετείχαν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία με πανό και μπλοκ. Στην κινητοποίηση και πολλές εργατικές κινήσεις και σχήματα από κλάδους, καθώς και άλλες συλλογικότητες του κινήματος. Στήριξαν και είχαν μπλοκ επίσης πολιτικές Οργανώσεις της ανατρεπτικής αριστεράς όπως το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α.-οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Παρούσα με πανό και μπλοκ και η περιφερειακή κίνηση «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» και άλλες δημοτικές κινήσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Νωρίτερα απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και το ΕΚΑ, ενώ στην Πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ.

Η μαζικότητα και η άμεση απάντηση των εργαζομένων, παρ΄όλη την κωλυσιεργία των κυρίαρχων δυνάμεων, την καταψήφιση των απεργιακών αποφάσεων από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, την άρνηση της ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση, τις δικαστικές αποφάσεις που κήρυξαν παράνομες μια σειρά απεργιακές αποφάσεις σε μαζικούς κλάδους, το λίγο χρόνο για την προετοιμασία της απεργίας που κηρύχθηκε μόλις πριν 2 μέρες, δείχνει ότι ο κόσμος της δουλειάς όχι μόνο αντιτίθεται στα αντεργατικά μέτρα, αλλά όταν βρίσκει δρόμους εκφράζεται αγωνιστικά και μαζικά, ξεπερνώντας τα εμπόδια, τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, το κλίμα διάλυσης και ανημπόριας του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Η κλιμάκωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι αναγκαία και μονόδρομος!  

 

Creative Commons License    Το narnet.gr στηρίζει το ελεύθερο λογισμικό
Αυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα