ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι στην Πανεργατική Απεργία 8 Δεκέμβρη!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΑΘΗΝΑ: 10.00 πμ στο ΜΟΥΣΕΙΟ και ΠΟΡΕΙΑ στη ΒΟΥΛΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 10.00 π.μ. ΚΑΜΑΡΑ

Η πανεργατική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 8 Δεκέμβρη δίνει τη συνέχεια στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24.11 με χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου να απεργούν και να διαδηλώνουν, στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και τα συλλαλητήρια για το Πολυτεχνείο.

Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μία «απεργία – σταθμό» κι ένα μεγάλο βήμα στη σύγκρουση με την πολιτική των μνημονίων, της κυβέρνησης και των "θεσμών" ενάντια στα μέτρα που φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση και ο προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών για να ανοίξει ο δρόμος για μία παρατεταμένη απεργιακή κλιμάκωση μέχρι τη νίκη.

Με τη «δεύτερη αξιολόγηση» να συνεχίζεται, η επίθεση προς τους εργαζόμενους, τον λαό και την νεολαία κλιμακώνεται.

Οι νόμοι και τα μέτρα που έρχονται δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: εργασιακός και συνδικαλιστικός νόμος, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ξεπούλημα – ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας με την ένταξη των πάντων στο Υπερταμείο των δανειστών, μαζικοί πλειστηριασμοί (που θα πολλαπλασιαστούν όταν τα «κόκκινα δάνεια» παραδοθούν στα κοράκια των τραπεζών), φοροεπιδρομή στα φτωχά λαϊκά στρώματα, εκπαίδευση για «λίγους και «εκλεκτούς» και 0 νέος προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών με στόχο ανεδαφικά πλεονάσματα.

Έξι χρόνια τώρα αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε κοινωνική καταστροφή και όμως συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο με μοναδικό στόχο να εξυπηρετηθούν οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους και για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του πάνω στην δική μας δυστυχία.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Μέρα με την ημέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαναλαμβάνει ξεδιάντροπα όλα τα ψεύτικα επιχειρήματα των προηγουμένων Κυβερνήσεων για να πείσει το κόσμο για την πολιτική της. Υπόσχεται ότι δίνει «σκληρή μάχη» για να γίνει «ρύθμιση του χρέους» και να « έρθει η ανάπτυξη». Η «ανάπτυξη» τους - αν ποτέ έρθει γιατί το χρέος ήταν και είναι μηχανή εκβιασμού στα χέρια των τραπεζιτών και των δανειστών - θα είναι τόσο ματωμένη όσο και η κρίση τους. Με μισθούς και συντάξεις πείνας, με εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και εργατικά ατυχήματα και θανάτους.

Υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι η σύγκρουση και η ρήξη με τη κυβέρνηση, τους δανειστές και όλους τους εκμεταλλευτές βιομήχανους, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες ξένους και ντόπιους που αξιοποιούν τα μνημόνια για τα συμφέροντά τους.

Με τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μπροστά παλεύουμε για άμεση και μονομερή ικανοποίηση όλων των βασικών λαϊκών στόχων και αιτημάτων.

• Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, στα προμνημονίου επίπεδα. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση του χαμηλότερου μισθού για την νεολαία!

• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για τις κοινωνικές ανάγκες. Απαγόρευση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. Υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα της τάξης μας.

• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Τα κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα όχι εμπόρευμα. Να καταργηθεί το υπερταμείο ξεπουλήματος. Εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων.

• Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τον συνδικαλισμό. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις εργασίας. Όχι στην ποινικοποίηση της απεργίας. Η ταξική πάλη δεν καταργείται με Νόμους. Η απαγόρευση των απεργιών δεν θα περάσει.

• Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να βρουν δουλειά οι άνεργοι. Να περάσουν στους εργαζόμενους και το κράτος με εργατικό / κοινωνικό έλεγχο και όχι στα κοράκια των αγορών οι επιχειρήσεις που χρωστάνε οι εργοδότες.

• Δημόσια, δωρεάν, ποιοτική υγεία και παιδεία για όλους, ντόπιους και μετανάστες.

• Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Μπλόκο στις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών. Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των εργαζομένων και του λαού.

• Καμία έμμεση ή άμεση εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς στη Μέση Ανατολή. Όχι στη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Να σταματήσει ο θανατηφόρος εγκλεισμός των προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι ταξικά αδέρφια μας και είναι καλοδεχούμενοι στις γειτονιές μας, στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Στη φυλακή οι νεοναζί της Χ.Α.

Για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κεφαλαίου. Χρειάζεται στάση πληρωμών, μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να γλυτώσουμε από την θηλειά του. Ρήξη - αποδέσμευση από την ΕΕ, που με τους μηχανισμούς της και τους εκβιασμούς της επιβάλλει μνημόνια, ρατσισμό και πόλεμο.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Η ανατροπή δεν είναι ουτοπία. Αντίθετα, είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος. Πλατιά στρώματα, παρά τις απογοητεύσεις και τις διαψεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν. Ένα νέο κύμα αντίστασης και απελευθέρωσης γεννιέται.

Η προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα να προκηρυχθεί έγκαιρα αγώνας για την αντιμετώπιση των επερχόμενων μέτρων και τη διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων, συνάντησε την άρνηση του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και την επιλογή για μια 24ωρη απεργία για την «τιμή των όπλων», μετά την πολιτική συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας, όπως και με το ασφαλιστικό και προηγούμενα, λογική από την οποία δυστυχώς δεν ξέφυγε ούτε το ΠΑΜΕ...

Δεν πρέπει να αφήσουμε τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, να πετύχει τους στόχους του. Παλεύουμε να γίνει η πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη μία «απεργία – σταθμός» με άμεση κλιμάκωση με θεμέλιο τα πρωτοβάθμια σωματεία και επιτροπές αγώνα, με «από τα κάτω» συντονισμό, με κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, με μαχητικές μορφές, με ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, σε κόντρα με τον υποταγμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό Οι εργαζόμενοι μπορούμε!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μια αριστερά αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Μακριά από τις αυταπάτες ότι μπορούν να καταργηθούν τα μνημόνια μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης και της ΕΕ ή με στήριγμα τους ντόπιους τραπεζίτες και βιομήχανους που τα εφαρμόζουν για τα δικά τους συμφέροντα.

Με λογική ρήξης με την κυβέρνηση, το κράτος, τους μηχανισμούς του ιμπεριαλισμού που κρατάνε στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, της εξουσίας και των πολέμων.

Χρειαζόμαστε μία δυνατή και μαζική αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και γι’ αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, και σε κάθε μαχόμενη δύναμη της αριστεράς.

Κοινός αγώνας τώρα για να μην τσακίσουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα κόμματα των μνημονίων, οι φασίστες της ΧΑ και η τρόικα τα δικαιώματά μας.

Για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος απελευθέρωσης και αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δεκέμβρης 2016