Αντί να διαλύσει τα ΜΑΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα εξοπλίσει!

Διαβάσαμε και αυτό το απίστευτο Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αστυνομικοί να ψηφίσουν χωρίς φόβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα τους αφοπλίσει αλλά θα τους εξοπλίσει υλικοτεχνικά και θεσμικά». Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου για την συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ! Όταν όλα μπαίνουν στο κυνήγι της ψήφου και της αυτοδυναμίας, αυτά είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα... Που να κυβερνήσουν κιόλας...

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ:

Αντί να διαλύσει τα ΜΑΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα εξοπλίσει!

«Οι αστυνομικοί να ψηφίσουν χωρίς φόβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα τους αφοπλίσει αλλά θα τους εξοπλίσει υλικοτεχνικά και θεσμικά». Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν θα καταργήσει τα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΕΛΤΑ –άλλωστε εδώ και καιρό έχει ξεχάσει και αυτή τη δέσμευση του προγράμματός του- αλλά τώρα, θα τους εξοπλίσει κιόλας.

Προφανώς χρειάζονται εξοπλισμό, υλικό και θεσμικό οι δυνάμεις καταστολής. Γιατί δεν έχουν προκαλέσει ήδη αρκετούς τραυματισμούς διαδηλωτών, κάποιους από αυτούς βαρύτατοι, οι έφιπποι τραμπούκοι της ΔΕΛΤΑ. Γιατί δεν έχουν προπηλακίσει, ξυλοφορτώσει και τραυματίσει αρκετούς και αρκετές μέχρι τώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Γιατί δεν είναι αρκετά προστατευμένοι όλοι αυτοί από το «θεσμικό πλαίσιο» που τους αθωώνει για να είναι ακόμα πιο δολοφονικοί την επόμενη φορά.

Θέλουν ένα φρεσκάρισμα μνήμης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκαν να στέρξουν τις δυνάμεις καταστολής;

Ιδού λοιπόν: ανελέητο ξύλο στις πορείες, ακατάσχετη χρήση χημικών, εξευτελισμοί διαδηλωτών και διαδηλωτριών, αθρόες συλλήψεις, βαριές ανυπόστατες κατηγορίες, υποθέσεις «ζαρντινιέρας», «πράσινα παπούτσια», ατιμωρησία αστυνομικών, συνεργασία με νεοναζί, φόνος Γρηγορόπουλου. Και όχι, δεν υπέφεραν περισσότερο από όλους οι ένστολοι από τις περικοπές, όπως δήλωσαν χτες, αφού η κυβέρνηση Σαμαρά και η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» φρόντισαν εγκαίρως για την αποκατάσταση των μισθών και των επιδομάτων τους, ομού με εκείνα των δικαστών.

Αν η «κυβέρνηση της Αριστεράς» έχει καλύτερα ακόμα «εξοπλισμένους, υλικά και θεσμικά» πραιτωριανούς, τι άλλο να περιμένουμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο κίνημα και στις πορείες του διαλέγεις πλευρά. Και αυτός διαλέγει την αστυνομία.

Απαιτούμε: Άμεση διάλυση των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ- Να αποταχθούν όλοι οι αστυνομικοί, λιμενικοί και στρατιωτικοί που έχουν συμμετάσχει σε δολοφονικές επιθέσεις κατά διαδηλωτών, μεταναστών ή άλλων πολιτών. Να ξηλωθούν όλοι οι φασιστικοί μηχανισμοί στο κράτος.

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, Αθήνα 21/1/2015