Ανατροπή η μόνη λύση. Ενάντια στα χαράτσια και τα νέα μέτρα.

- Μαζικό ήταν το Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 22/9. Αργότερα την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε Συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια  στο Υπουργείο Οικονομικών από την επιτροπή σωματείων «Δεν Χρωστάμε-Δεν Πουλάμε-Δεν Πληρώνουμε»

- Συγκέντρωση την Πέμπτη 29/9 στις 7.00 μ.μ. στο Σύνταγμα για μαζικό όχι στα χαράτσια

Σε μαζική κοινωνική ανυπακοή καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στα χαράτσια και τα νέα μέτρα.

Ξεδιπλώνονται νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στα συνεχόμενα πογκρόμ μέτρων της πιο βάρβαρης κυβέρνησης. Μέτωπο Παιδείας-Εργασίας-Δημοκρατίας η ελπίδα και η πρόταση. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, βυθίζοντας στη φτώχεια και την εκμετάλλευση τους εργαζόμενους, τη νεολαία, την κοινωνική πλειοψηφία, σε διεθνές επίπεδο. Τώρα χρειάζεται η μεγάλη πολιτική μάχη αποφασιστικής σύγκρουσης με τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, για την ανατροπή της βαρβαρότητας. Υπάρχει διέξοδος, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι, με τα όργανα λαϊκής πάλης που μπορούν να δημιουργηθούν σε όλα τα επίπεδα.

Όπως αναφέρει η επιτροπή σωματείων και κινήσεων «Δεν Χρωστάμε-Δεν Πουλάμε-Δεν Πληρώνουμε» «Η κυβέρνηση χαρατσώνει το λαό για να πληρώσει τους «δανειστές». Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους των αγορών, στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τη κυβέρνηση.

Να επιστρέψουμε στους δρόμους και τις πλατείες, να γιγαντώσουμε τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις, να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε, τα χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κάλεσμα-ανακοίνωση του συντονιστικού της τονίζει: «Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον ελληνικό λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζική ανυπακοή απέναντι στα παλιά και νέα χαράτσια. Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενους να μην πληρώσει τις «έκτακτες εισφορές» και τα «ειδικά τέλη».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει ότι: "Η μάχη αυτή δεν είναι ατομική, πρέπει να δοθεί συλλογικά και οργανωμένα. Είναι τμήμα της συνολικότερης πάλης του λαού για την ανατροπή της άθλιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και των συνεταίρων της ΝΔ-ΛΑΟΣ, της τρόικα και του Μεσοπρόθεσμου, της πολιτικής του κεφαλαίου που επιδιώκει να καταργήσει κάθε δικαίωμα φορτώνοντας στην κοινωνία τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλισμού.

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους επιστημονικούς συλλόγους και τις επαγγελματικές ενώσεις, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να  καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους.  Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου απεργιακού και αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή του σφαγείου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και των υπηρετών τους! Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα.»