Ανακοίνωση για δίκη: Δεν περνά η τρομοκρατία στους αγωνιστές

 

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δεν περνά η τρομοκρατία στους αγωνιστές - Παύση κάθε δίωξης κατά του Νίκου Αργυρίου

Την Παρασκευή 22/1, στις 9.00 π.μ. επαναλαμβάνεται στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η δίκη του αγωνιστή Νίκου Αργυρίου, ο οποίος δικάζεται μετά από μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η μήνυση αφορά τη δημοσιοποίηση από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ) γράμματος φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα του.

Πρόκειται για προσπάθεια τρομοκράτησης όλων εκείνων που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στο στρατό, για τα δικαιώματα των στρατευμένων, για την αποκάλυψη των απαράδεκτων συνθηκών όπου επικρατούν. Οι κατηγορίες κατά του αγωνιστή Αργυρίου είναι ανυπόστατες, χωρίς καμία βάση και μοναδικό στόχο έχουν την ελευθερία πληροφόρησης για τις αυθαιρεσίες που εκδηλώνονται στις στρατιωτικές μονάδες κατά των στρατευμένων.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων με την δημοσιοποίηση απαράδεκτων συμπεριφορών «ανωτέρων» στην στρατιωτική ιεραρχία, και άθλιων συνθηκών σε στρατόπεδα, βοήθησε στην βελτίωση της διαβίωσης χιλιάδων νέων που υπηρετούσαν την θητεία τους. Απέδειξε ότι ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή με τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, όπως όλοι, και αυτά τα δικαιώματα μπορεί και πρέπει να τα διεκδικεί. Αποκάλυψε τις δεκάδες αυτοκτονίες-δολοφονίες νέων ανθρώπων στα στρατόπεδα, την εμπορευματοποίηση της ζωής του φαντάρου, ακόμα και με τις πιο ακραίες μορφές, όπως με τη μαζική εισροή ναρκωτικών στα στρατόπεδα. Ανέδειξε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των νέων και τις ανισότητες στο στρατό, δίνοντας βήμα κι ανακούφιση στις αγωνίες των φαντάρων και των οικογενειών τους.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγωνιστή Νίκο Αργυρίου και απαιτεί την άμεση διακοπή της δίωξης του και την αθώωση του.

Τη μέρα της Δίκης καλούμε σε κινητοποίηση στα Δικαστήρια για να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον δικαζόμενο αγωνιστή.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 20/1/2016