Ανακοίνωση αποστολής νΚΑ στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας-Ρωσία

Ανακοίνωση-καταγγελία της αποστολής της ν.Κ.Α. στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας, Ρωσία

Σε κινητοποίηση – διαμαρτυρία συμμετείχε η αποστολή της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ που βρίσκεται στο Σότσι της Ρωσίας συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Συγκεκριμένα, πέρα από μια σειρά πολιτικά προβλήματα που προκύπτουν στο ίδιο το φεστιβάλ και τις παρεμβάσεις της Ρωσικής κυβέρνησης, υπήρξε σύλληψη Λιβανέζας αγωνίστριας που διαμαρτυρήθηκε γιατί έξω από το κεντρικό κτήριο εκδηλώσεων του φεστιβάλ λείπει η σημαία της Παλαιστίνης, αλλά κυματίζει η σημαία του Ισραήλ. Η Ρωσική αστυνομία επενέβη εντός του χώρου του φεστιβάλ και συνέλαβε την αγωνίστρια, η οποία μετά τα κρατητήρια αποκλείστηκε από τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ (!) τη στιγμή που έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν ακροδεξιές και εθνικιστικές οργανώσεις από το Ισραήλ και άλλες χώρες… Σοβαρές πολιτικές ευθύνες έχει και η προεδρία της ΠΟΔΝ που είναι η διοργανώτρια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Η αποστολή της ν.Κ.Α. συμμετείχε την Τρίτη το πρωί σε κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με άλλες οργανώσεις της Παλαιστινιακής αντίστασης και δυνάμεις της αντιιμπεριαλιστικής πάλης από τη Μ. Ανατολή, που πραγματοποιήθηκε έξω από το κεντρικό κτίριο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Η αποστολή της ν.Κ.Α. παρεμβαίνει και αγωνίζεται μαζί με άλλες επαναστατικές, κομμουνιστικές και αντικαπιταλιστικές δυνάμεις και αγωνιστές, ώστε να ενισχυθεί ο πολιτικός, αντιιμπεριαλιστικός και αγωνιστικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, κόντρα σε κρατικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις και ελέγχους, ενάντια στην προσπάθεια μετατροπής του φεστιβάλ σε μια άχρωμη, απολιτίκ φιέστα.

Η αποστολή της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, Σότσι, Ρωσία, 17/10/2017