Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση

Για άλλη μια φορά οι διεθνείς τρομοκράτες βομβαρδίζουν, σκοτώνουν και και πολιορκούν την πολύπαθη Γάζα, επιτίθονται στον Παλαιστινιακό λαό. Σχεδόν 100 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά τα περισσότερα θύματα των ιμπεριαλιστών σιονιστών του κράτους του Ισραήλ, καλού σύμμαχου και συνεργάτη των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων που τους έχουν επιλέξει για στρατηγική συμμαχία στην περιοχή της Μεσογείου.

Το ΝΑΡ καταγγέλλει την επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, την επίθεση ενάντια στη Γάζα. Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, τους εργαζόμενους και τα κινήματα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης και την ηρωϊκή Γάζα. Με διαδηλώσεις, με πάλη ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων που στηρίζουν το Ισραήλ. Με διεθνιστικό αγώνα και κοινή πάλη για την απελευθέρωση από τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το κεφάλαιο και τους διεθνείς του οργανισμούς. Για τη νίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, για μια Παλαιστίνη ελεύθερη για το λαό της. Για την αλληλεγγύη των λαών της Μεσογείου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

To κράτος τρομοκράτης επιτίθεται ξανά

Τις ώρες αυτές, το Ισραήλ σφυροκοπεί την πολύπαθη Γάζα. Βομβαρδίζει την αποκλεισμένη πόλη δολοφονώντας δεκάδες Παλαιστίνιους, αμάχους, γυναίκες και μικρά παιδιά. Μετά τη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς Άχμαντ Τζάμπαρι,, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κλιμάκωσαν τις επιχειρήσεις τους, ξεκινώντας μια πολύνεκρη πολιορκία στη  λωρίδα της Γάζας. Όπως μάλιστα απείλησε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, το Ισραήλ προετοιμάζεται και για χερσαία επιδρομή. Αυτή είναι η δολοφονική πολιτική του κράτους- τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, του συμμάχου των ΗΠΑ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή είναι η πολιτική του προέδρου Σιμόν Πέρεζ και του επανεκλεγέντα Μπάρακ Ομπάμα, όσες αυταπάτες και υπάρχουν για αυτούς ακόμα και εντός της Αριστεράς. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι συνένοχη στο έγκλημα Από το καλοκαίρι έχουν ενταθεί οι ανταλλαγές επισκέψεων Ελλήνων και ισραηλινών αξιωματούχων, ενώ πάνω από το Αιγαίο πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις των ισραηλινών μαχητικών, κάνοντας πρόβα τζενεράλε για το βομβαρδισμό των αμάχων.
 
Οι λαοί του αραβικού κόσμου βρίσκονται σε επαναστατικό ξεσηκωμό εδώ και δύο χρόνια, έχουν ανατρέψει δικτατορίες και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Στο επίκεντρο των επαναστάσεων βρέθηκαν οι αιματοβαμμένες σχέσεις των αραβικών καθεστώτων με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Η επίθεση στη Γάζα μπορεί να γίνει αφορμή για έναν ακόμη μεγαλύτερο ξεσηκωμό που δεν θα μείνει στα μισά του δρόμου. Η επανάσταση στον αραβικό κόσμο μπορεί να σαρώσει και τα καθεστώτα και τους ιμπεριαλιστές και το σιωνιστικό τους μαντρόσκυλο.
 
Καταγγέλλουμε την αεροπορική επιδρομή στη Γάζα. Οι λαοί όλου του κόσμου βρίσκονται στο πλευρό των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών της Παλαιστίνης που αντέχουν ενάντια στην ισχυρή πολεμική μηχανή του Ισραήλ, ζητώντας την άμεση παύση της επίθεσης και την ανατροπή κάθε σχεδίου για κλιμάκωση του βομβαρδισμού και χερσαία επιδρομή. Στηρίζουμε τον ιστορικό αγώνα των Παλαιστινίων και την ένοπλη αντίστασή τους, παλεύουμε για την ανατροπή των ιμπεριαλιστικών πολιτικών και για την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.
 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ