Αγώνες στο δημόσιο: αφορούν όλους τους εργαζόμενους

Ο αγώνας που κορυφώνεται αυτές τις μέρες ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο μας αφορά όλους!

- Γιατί το τρίτο Μνημόνιο που ψήφισε η άθλια τρικομματική κυβέρνηση διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κι όταν δεν μπορεί να τα περάσει από τη Βουλή, νομοθετεί την πλήρη παράδοσή μας στους πιστωτές με πραξικοπήματα (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Προεδρικά Διατάγματα κλπ). Ο ίδιο ο Σαμαράς, με μια άθλια ανακοίνωση δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «τρομοκράτες» τους εργαζόμενους των ΟΤΑ που παλεύουν για το ψωμί και την δουλειά τους. Τρομοκρατία είναι  η δική του πολιτική που μας στερεί κάθε δικαίωμα στη ζωή.

- Γιατί η Τρόικα ζητά τώρα τα κεφάλια 2.000 εργαζομένων αλλά θα ικανοποιηθεί μόνο αφού διωχθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι (δηλαδή 1 στους 3), πυκνώσουν οι στρατιές της φτώχιας και της ανεργίας και οι υπόλοιποι να δουλεύουν σκύβοντας το κεφάλι στον κάθε πολιτικό προιστάμενο. .

-Γιατί διαλύουν κάθε κοινωνικό κράτος, κάθε δημόσιο αγαθό και εκδιώκουν τους εργαζόμενους για να ανοίξουν το δρόμο για να εκχωρήσουν  στο ιδιωτικό κέρδος το νερό, η υγεία, η καθαριότητα και πολλές άλλες λειτουργίες, για να τα πληρώνουμε από την τσέπη μας.

-Γιατί θέλουν να επιβάλλουν στο δημόσιο καθεστώς εργασιακής ζούγκλας με ένταση του αυταρχισμού, Ε.Δ.Ε. και πειθαρχικές διώξεις, αργίες κ.ο.κ. ενάντια σε όποιον και ότι κινείται εκτός πλαισίου της πολιτικής τους.

Δεν θέλουν να «φτιάξουν» το δημόσιο. Να χτυπηθεί το πάρτυ των μεγάλων συμφερόντων, η διαπλοκή κράτους-επιχειρηματιών, η κλεψιά. Θέλουν να διαλύσουν τα δημόσια αγαθά και να τα ξεπουλήσουν  στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

Δυόμιση χρόνια τώρα μας λένε «μνημόνιο ή χάος»! Και έχουμε ήδη οδηγηθεί στην κοινωνική καταστροφή και το χάος για την εργαζόμεμη πλειοψηφία.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Με τους αγώνες μας των τελευταίων χρόνων ανατρέψαμε δυο κυβερνήσεις. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας για την «δόση» και το χρέος! Οργανωνόμαστε παντού, σε εργατικούς κλάδους και γειτονιές. Με απεργίες, καταλήψεις και αγώνες με διάρκεια, να μην αφήσουμε ποτέ τις λίστες των χιλιάδων απολύσεων να φύγουν, να μειωθούν και άλλο οι μισθοί μας. Με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές! Με αγωνιστική ενότητα και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, των μαχόμενων ομοσπονδιών και όλων όσων παλεύουν για την ανατροπή. Να κατακτήσουμε στο δρόμο, στα κατειλημμένα Δημαρχεία και Υπουργεία, την ενότητα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κόντρα στον διάσπαση που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Ήρθε η ώρα για ένα ισχυρό ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής των μέτρων, της κυβέρνησης, της τρόικα και του σφαγείου ΕΕ - ΔΝΤ- κεφαλαίου. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ο οποίος ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ενοποιήσει τους αγώνες, να οργανώσει τους εργαζόμενους σε πολιτικά επικίνδυνο πανεργατικό κίνημα, να προβάλλει στόχους και σχέδιο ανατροπής της πολιτικής και της κυβέρνησης.