Αγωνιστικά "ορκίστηκαν" οι σύμβουλοι της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε Δήμους-Περιφέρειες

Σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην παρουσία ναζιστών στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, κάλεσαν τα αντικαπιταλιστικά αριστερά σχήματα και κινήσεις στους δεκάδες δήμους και Περιφέρειες όπου εκλέχθηκαν σύμβουλοι της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, κατά τη διάρκεια των τελετών «ορκωμοσίας».
Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν όλες οι ορκωμοσίες των νεοεκλεγέντων περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων που προέκυψαν από τις εκλογές της 18ης Μάη 2014, τα οποία ανέλαβαν τα καθήκοντά τους. Ισχυρή είναι η παρουσία της αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής Αριστεράς στα νέα περιφερειακά και σε αρκετά δημοτικά συμβούλια. Οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της αντικαπιταλιστικής αριστεράς έκαναν πολιτική δήλωση αντί για θρησκευτικό όρκο, ενώ ταυτόχρονα με τις φιέστες ορκωμοσίας στις αίθουσες τελετών, πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, καταδικάζοντας την παρουσία των ναζιστών της Χ.Α. σε ορισμένα από τα συμβούλια. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, όπως στη Λάρισα κατά την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, στην Αθήνα, κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στα Γιάννενα στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου και αλλού, σημειώθηκαν επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές, με χρήση χημικών και τραυματισμούς, όπως καταγγέλλουν οι αντίστοιχες δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της αντικαπιταλιστικής ανατρεπτικής αριστεράς.
Η πολιτική δήλωση των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων της αντικαπιταλιστικής ανατρεπτικής αριστεράς στις τελετές ορκωμοσίας σε όλη τη χώρα ήταν η παρακάτω:
«Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα αγωνίζομαι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Ενάντια σε κάθε μικρό ή μεγάλο ιδιωτικό συμφέρον, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.
Για μια κοινωνία κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων, απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.»