Συνάντηση ΝΑΡ – Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)

Συνάντηση ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου συνάντηση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση με πολυμελής αντιπροσωπεία του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Στην  αντιπροσωπεία του PFLP συμμετείχε ο Khaled Barakat, ακτιβιστής του παλαιστινιακού κινήματος, συγγραφέας και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της οργάνωσης, η Σαρλότ Κατές, συντονίστρια του δικτύου για την υπεράσπιση των πολιτικών κρατουμένων Samidoun και ο Μοχάμετ Κατίμπ στέλεχος της Παλαιστινιακής Νεολαίας, υπεύθυνος του δικτύου υπεράσπισης για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων Samidoun στην Ελλάδα. Από μεριάς ΝΑΡ στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της οργάνωσης.

Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα σε πολύ συντροφικό κλίμα. Η αντιπροσωπεία του PFLP ενημέρωσε για την απεργία πείνας των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων καθώς και την εκδήλωση που διοργάνωσε το Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network στην Αθήνα τη Δευτέρα 24/4 στα πλαίσια της καμπάνιας υποστήριξης των κρατουμένων. Στη συνέχεια οι σύντροφοι του PFLP αναφέρθηκαν στις πολιτικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη, τις πρωτοβουλίες και τη δράση τους στο κίνημα της χώρας τους. Συζητήθηκαν επίσης οι γενικότερες σοβαρές εξελίξεις σε όλη την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ο πόλεμος στη Συρία και η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη της κοινής πάλης μεταξύ του κινήματος στην Ελλάδα και την Παλαιστίνη ενάντια στον επικίνδυνο άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου, η κοινή πάλη ενάντια στην πολιτική συμμαχίας της ελληνικής κυβέρνησης με το Ισραήλ εξηγώντας στο λαό τους κινδύνους αυτών των επιλογών και προωθώντας την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να ενταθεί η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την πάλη και αλληλεγγύη όλων των λαών της περιοχής ενάντια στην πολεμική απειλή, τις επεμβάσεις και τα σχέδια των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού.

Στα πλαίσια των μακροχρόνιων σχέσεων των δυο οργανώσεων ανταλλάχθηκαν μια σειρά προτάσεις για στενότερη συνεργασία μεταξύ NAΡ και PFLP.

Η αντιπροσωπεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ενημέρωσε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις πρωτοβουλίες του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τονίστηκε ότι τόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και οι δυνάμεις με τις οποίες έχει κοινή δράση θα αναδείξουν και θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες τους για το ζήτημα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων και τους αγώνες τους. Το ΝΑΡ κάλεσε τους Παλαιστίνιους αγωνιστές να συμμετάσχουν και να μεταφέρουν τον αγώνα των κρατουμένων Παλαιστίνιων στην ταξική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των σωματείων στο Μουσείο, και δήλωσε ότι θα στηρίξει την κινητοποίηση στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Τρίτη 2 Μάη.

Τέλος η αντιπροσωπεία του PFLP προσκάλεσε το ΝΑΡ στην Παλαιστίνη και σε προσφυγικούς καταυλισμούς.