Video: Παράσταση νοσοκομειακών γιατρών στο Υπ. Υγείας για τη δημόσια υγεία

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Υπουργείο Υγείας, μετά από κάλεσμα της ομοσπονδίας τους ΟΕΝΓΕ.

Η παράσταση είχε στόχο να καταγγείλλει τις ελλείψεις, ακόμα και σήμερα, σε μέτρα προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και την προβολή του επείγοντος αιτήματος για λειτουργία και άνοιγμα ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Απαίτησαν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και να προχωρήσει στην επίταξη των υποδομών του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, τα αποτελέσματα της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας δείχνει τα αποτελέσματά του παγκόσμια και είναι άμεση η ανάγκη για ανάπτυξη ενός καθολικού ποιοτικού δωρεάν συστήματος δημόσιας υγείας με εξοπλισμό, υγειονομικό προσωπικό και νοσοκομεία για όλο το λαό.

Στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας 20 γιατροί άνοιξαν πανό και με υψωμένες τις γροθιές φώναξαν συνθήματα για τη δημόσια υγεία, στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής και αγώνα ενάντια στο μέτρο της απαγόρευσης των δημοσίων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων. 

Στο video που ακολουθεί πλάνα από την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και δηλώσεις του Μιχάλη Ρίζου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο και μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και του Πάνου Παπανικολάου, γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ.