Video: Μια συζήτηση με τον Δ. Δεσύλλα, 30 χρόνια από τη ρήξη

Στις 21 Νοεμβρίου 1989, παραιτήθηκαν 8 μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μετά και την συγκρότηση της "οικουμενικής κυβέρνησης" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ λίγες μέρες νωρίτερα. Είχε προηγηθεί η ανταρσία της ΚΝΕ και η ρήξη το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους, ενώ από τη συγκρότηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη τον Ιούλιο σταδιακά είχαν αποχωρήσει άλλα 7 μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στα πλαίσια του ιστορικού αφιερώματος για τα 30 χρόνια από τη ρήξη του 1989 και τη δημιουργία του ΝΑΡ, θα δημοσιευθούν μια σειρά video με συνεντεύξεις-συζητήσεις με πρωταγωνιστές της περιόδου 1989-1990.
Το οπτικοακουστικό αφιέρωμα αρχίζει με μια συζήτηση με τον Δημήτρη Δεσύλλα, τότε ευρωβουλευτή και στέλεχος του αγροτικού τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ και σήμερα μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ.

Ο Δημήτρης Δεσύλλας στην συνέντευξη-συζήτηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα, μιλάει για την 30-χρονη πορεία συγκρότησης του ρεύματος της κομμουνιστικής απελευθέρωση, τις αιτίες της ρήξης με το ΚΚΕ και πλευρές των τότε εξελίξεων. Επιχειρεί μια ορισμένη πρώτη αποτίμηση για το ρήγμα του 1989 τονίζοντας ότι αυτό είναι ενεργό και επίκαιρο σήμερα. Στο video καταγράφονται επίσης κάποιες προσωπικές μαρτυρίες του Δ. Δεσύλλα από την εποχή της ρήξης του 1989.

Δείτε εδώ ολόκληρη το video με ολόκληρη τη συνέντευξη-συζήτηση