O Ά. Χάγιος στο TPP (Video)

Το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασε ο Άγγελος Χάγιος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, σε συνέντευξη στον Κώστα Εφήμερο και τον Γεράσιμο Λιβιτσάνο, στην τηλεόραση του ThePressProject την Πέμπτη 3/9/2015.

Όπως τόνισε ο Άγγελος Χάγιος, «Κατέρρευσαν οι αυταπάτες! Από νωρίς ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημάναμε ότι μέσα στην ΕΕ και στην ευρωζώνη δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική. Πλέον, κατέρρευσε η αυταπάτη ότι μπορείς μέσα στον λάκκο των λεόντων να εφαρμόσεις φιλολαϊκές πολιτικές. Μέσα στην ΕΕ δεν έχουμε ζωή»

«Έχουμε επίγνωση ότι η ΕΕ εξυπηρετεί όλες τις άρχουσες τάξεις. Πάρτε την τραγωδία με το προσφυγικό: Πνίγονται άνθρωποι. Ζητούν από την ΕΕ να πάρει μέτρα. Οι Ιταλοί, οι Γάλλοι βγαίνουν να κάνουν κριτική δήθεν για το προσφυγικό. Οι ίδιοι που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του ISIS»

«Τρεις γενιές πάνε να καταστραφούν», προειδοποίησε. «Αν πάψει να υπάρχει Αριστερά, λόγω της κυβερνώσας αυταπάτης, θα χειροτερέψουν οι συνθήκες για τον κόσμο», ανέφερε.

Πρόσκληση αγώνα και ενεργητικής στράτευσης και ανυπακοής στους νέους

«Δεν γουστάρει αυτή η νεολαία ούτε τους βουλευτάδες ούτε τους γραμματείς και τους Φαρισσαίους»

«Οι νέοι άνθρωποι να μην θεωρήσουν ότι έκλεισε ο κύκλος της δικής τους παρέμβασης μόνο με το δημοψήφισμα, αλλά να είναι συμμέτοχοι σε όλα τα μέτωπα».

«Να μην ξαναδούμε το έργο που παίχτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι σφαγείο η εκδοχή του βλέποντας και κάνοντας με την ΕΕ. Ζητάμε από τώρα να προετοιμαστεί ο λαός και η νεολαία για τη μνημονιακή καταστροφή που είναι καπιταλιστικού τύπου»

Ιστορικός ο ρόλος της εργατικής τάξης

«Η εργατική τάξη που χτυπιέται σήμερα, είναι η πιο μορφωμένη, η πιο έμπειρη και δεν χρειάζεται διευθυντάδες. Έχει ιστορικό ρόλο να οργανώσει αλλιώς τη ζωή, υπερβαίνοντας τον καπιταλισμό, αλλά και τον «υπαρκτό σοσιαλισμό», ανέφερε ο Α. Χάγιος

Ως προς το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τόνισε την ανάγκη άμεσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να σπάσει ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός που ζούμε, να προχωρήσουμε σε άμεση έξοδο από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, να μην πληρωθούν οι δόσεις στους τοκογλύφους δανειστές.

Μας ρίχνουν οικονομικά ναπάλμ

«Έχουν μπει τα οικονομικά τανκ και ξεχερσώνουν. Είσαι σε πόλεμο και έχεις μια κυβερνώσα Αριστερά που κάνει όλο πίσω. Εμείς λέμε τέρμα: Υπάρχει μία κόκκινη γραμμή. Να μην πας άλλο πίσω γιατί θα μας λιώσουν, θα μας ισοπεδώσουν, θα μας κινεζοποιήσουν. Δεν πρέπει να πας άλλο πίσω, πρέπει να οργανώσεις την αντίστασή σου», σημείωσε.

«Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούμε να κάνουμε εξεγέρσεις. Μας ρίχνουν ναπάλμ, οικονομικά. Η Ελλάδα πείραμα ήταν ενόψει Ψυχρού Πολέμου, πείραμα είναι και τώρα. Οφείλουμε να δώσουμε και πάλι παράδειγμα. Και να είστε σίγουροι θα υπάρξει ντόμινο στην Νότια Ευρώπη. Αυτή την εξέγερση να την αναλάβει η Αριστερά, να μην την αναλάβουν οι ναζί και οι  ISIS», κατέληξε ο Άγγελος Χάγιος.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Άγγελου Χάγιου στο TPP εδώ