12 Οκτωβρίου: Αντιφασιστική – Αντιπολεμική πορεία

Μαχητική 12 Οκτώβρη, για τη νέα απελευθέρωση

Tην επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί, στις 12 Οκτώβρη 1944, τιμούν αγωνιστικά την Παρασκευή 12/10 αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, προσφυγικές και αντιπολεμικές συλλογικότητες, καλώντας σε μαζική αντιφασιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια στις 6.30 μμ. με κεντρικά συνθήματα: 74 χρόνια μετά – ξανά στον αγώνα για συντριβή φασισμού και ναζισμού πριν το τέρας θεριέψει. Και τώρα και πάντα και όπως το ΄40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα. Έξω οι αμερικανικές βάσεις και το ΝΑΤΟ - καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Κανένας στρατευμένος έξω από τα σύνορα.

Μετά το αρχικό κάλεσμα του Συντονισμού Σωματείων, Συλλόγων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ) υπάρχει ευρεία ανταπόκριση.

Στην πρωτοβουλία των συλλογικοτήτων για μια μαχητική 12η Οκτώβρη και όχι σε μια αποσπασμένη από τις σημερινές προκλήσεις ανάμνηση των ιστορικών γεγονότων (που αξιοποιείται εντέχνως από την κυβέρνηση για να υψωθούν «αντιδεξιά» διλήμματα) αναδεικνύεται η σύγχρονη φασιστική απειλή και η τρομοκρατική δράση της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζεται αποφασιστικά η αντιλαϊκή και αντιμεταναστευτική πολιτική των αστικών-μνημονιακών κομμάτων και των κυβερνήσεων, μαζί και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που «είναι τα καλύτερα λιπάσματα για τη φασιστική προπαγάνδα», αναφέρεται στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η ανάδειξη του γεγονότος πως στις 12 Οκτώβρη κλείνουν 65 χρόνια από τη συμφωνία επιβολής των αμερικανικών βάσεων, ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί νέες εγκαταστάσεις στους δολοφόνους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.