10 λόγοι για στάση και ψήφο ΑΝΤΑΡΣΥΑς

 

Γιατί την Κυριακή 26 Μάη ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε περιφέρειες και δήμους. 10 λόγοι:

1. Ψήφος αντίστασης και μάχης με την Αριστερά που παλεύει για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στη μονιμοποίηση του βάρβαρου μνημονιακού κεκτημένου. Που αρνείται την υποταγή αλλά και την διαχείριση μέσα στο πλαίσιο που έχουν συμφωνήσει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με τα αιματηρά πλεονάσματα για την αποπληρωμή του χρέους, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις εξάρθρωσης εργατικών και κοινωνικών καταχτήσεων, τη μαζική ανεργία, την ελαστική και επισφαλή εργασία.

2. Ψήφος για μια περήφανη ανυπότακτη Αριστερά που δεν θα προσκυνά ΕΕ, κεφάλαιο και κυβερνητικές καρέκλες. Που θα συμβάλλει έμπρακτα στην ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του κινήματος. Μαχητικής αντιπολίτευσης σε κάθε κυβέρνηση, δύναμη ανταρσίας στην καπιταλιστική σταθερότητα, με λογική ρήξης και σχέδιο ανατροπής. Ψήφος για έναν ισχυρό πόλο της αντικαπιταλιστικής, διεθνιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχουν ανάγκη οι καιροί. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκροτήθηκε και αγωνίστηκε πάντοτε στην ανατρεπτική πλευρά των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Από το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης ενάντια στα ευρωμνημόνια, την άρνηση να ενσωματωθεί στο σχέδιο υποταγής ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τριπλό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015 και από τους μαχητικούς εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες μέχρι τον διεθνιστικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα απέναντι στον εθνικισμό και το φασισμό, τους μακεδονομάχους και τους τουρκοφάγους.

3. Ψήφος οργής ενάντια στην αποκρουστική Ευρωπαϊκή Ένωση, της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού και του πολέμου. Για ένα αριστερό ανατρεπτικό σχέδιο ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ, από θέσεις αντικαπιταλιστικές και διεθνιστικές. Για μια άλλη Ευρώπη της εργασίας και του σοσιαλισμού – κομμουνισμού που είναι δυνατόν να κτιστεί μόνο πάνω στα ερείπια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι αυτή εκφράζει. Ψήφος - μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης πως υπάρχει άλλος δρόμος διεθνιστικής συνεργασίας σε ρήξη με την ΕΕ του Μακρόν, της Μέρκελ και του Τσίπρα και σε πόλεμο με τους εθνικιστές και ακροδεξιούς, τύπου Σαλβίνι και Λεπέν.

4. Ψήφος απόρριψης του άθλιου παρακμιακού πολιτικού συστήματος, της ευρωφυλακής μέχρι το 2060 που ψηφίζουν και εφαρμόζουν (όλοι μαζί ή σε ομάδες) ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), οι ΑΝΕΛ, αλλά και το ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΑΡ.

5. Ψήφος Αποφασιστικής διπλής καταδίκης του ΣΥΡΙΖΑ: και για την αντιλαϊκή πολιτική του και για και το διασυρμό της Αριστεράς. Απόκρουση χωρίς καμιά ταλάντευση και αυταπάτη της «προοδευτικής συμμαχίας» κόντρα, δήθεν, στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά τέσσερα χρόνια με αντιλαϊκή αντιδραστική και νεοφιλελεύθερη πολιτική και μέχρι πριν τρεις μήνες με ακροδεξιό κόμμα.

6. Ψήφος για Μαύρο και ουσιαστική απόκρουση της ΝΔ, που ξεπλένεται από τον συριζαίικο εκφυλισμό για να συνεχίσει ουσιαστικά την ίδια πολιτική με τη σημερινή κυβέρνηση, δίνοντας τα πάντα στο κεφάλαιο, στους εργοδότες και την ΕΕ.

7. Ψήφος - Κόκκινη κάρτα στους φασίστες. Τα τσιράκια του συστήματος μπορεί και πρέπει να τσακιστούν με τη δύναμη του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής και αντιφασιστικής πάλης.

8. Ψήφος εκδίκησης της νεολαίας που της υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της για τις ανάγκες των καπιταλιστικών κερδών, της νεολαίας που της στερούν τα εργατικά και μορφωτικά της δικαιώματα.

9. Ψήφος αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και αντιεθνικιστική. Ενάντια στους ανταγωνισμούς για τις ΑΟΖ που μόνο πολεμική περιπέτειες και οικολογική καταστροφή θα φέρουν στους λαούς της μεσογείου. Ψήφος ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό. Για την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την φιλία των λαών.

10. Ψήφος κερδισμένη για τους νικηφόρους αγώνες της «επόμενης μέρας». Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ – Κεφαλαίου. Για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση, την κατάργηση της αστικής εξουσίας και κυριαρχίας, την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας – εργατικής δημοκρατίας. Για μια σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία.

Στις 26 Μάη ψηφίζουμε-στηρίζουμε ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ! 

Στις περιφέρεις και σε Δήμους στηρίζουμε τις αντικαπιταλιστικές κινήσεις που συμμετέχει και στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!