Όλοι την Πέμπτη 18/10 στην Απεργία: No Pasaran!

Ένα υπεραντιδραστικό πακέτο μέτρων που εξαθλιώνει την εργατική τάξη συζητάει και διαμορφώνει η συγκυβέρνηση τρόικας εσωτερικού μαζί με την τρόικα εξωτερικού της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το ΝΑΡ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Το κεφάλαιο τα θέλει όλα, τα θέλει τώρα: πλήρης ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, διάλυση όλων των εργατικών δικαιωμάτων, απογείωση της εκμετάλλευσης. Με 6 μέρες δουλειά, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς αποζημιώσεις και με πλήρη ασυδοσία και ελευθερία της εργοδοσίας να απολύει στον ιδιωτικό τομέα. Με νέα λιτότητα, απολύσεις στο δημόσιο, παραπέρα μείώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή μέτρα παραπέρα ραγδαίας αύξησης της ανεργίας, παραπέρα έντονης φτωχοποίησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Μέτρα αύξησης των κερδών των εργοδοτών, ανάπτυξης των πολυεθνικών, ενίσχυσης της ασυδοσίας και της οικονομικής και εξωοικονομικής βίας των καπιταλιστών. Ένας άγριος, ολοκληρωτικός καπιταλισμός!

Και όλα αυτά για να πάρει η κυβέρνηση την επόμενη δόση, για να τη δώσει κατ΄ ευθείαν στις τράπεζες!

Η μόνη απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι: Δεν θέλουμε τη δόση σας! Δεν θέλουμε τα δάνεια σας. Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε και δεν πουλάμε! Απέναντι σε αυτό τον άγριο καπιταλισμό της εξαθλίωσης και της βάρβαρης εκμετάλλευσης, απαντάμε με οργάνωση, μαχητικότητα, κλιμάκωση και ανατροπή.

Όλοι στην Γενική Απεργία της Πέμπτης 18 Νοέμβρη, σταθμός και αρχή μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης και λαίκού ξεσηκωμού για να μην έρθουν καν αυτά τα μέτρα για ψήφιση. Για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, την ανατροπή όλης της αντεργατικής επίθεσης και της σύγχρονης χούντας κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Με συνέχεια και κλιμάκωση, αποφασιστικούς αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής, διάρκειας και νίκης!"

Στο Μουσείο στις 10.30 π.μ. το κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ.