Χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι στην πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2014

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την 1η μέρα του Φεστιβάλ

Δείτε εδώ video από την κεντρική συζήτηση του Φεστιβάλ

Πολύ μαζική και πετυχημένη ήταν η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ "Αναιρέσεις 2014" στην Αθήνα. Από νωρίς το βράδυ, μετά τις 7.00 μ.μ. όταν άνοιξαν οι πύλες, ο κόσμος περπάτησε το χώρο και επισκεπτόταν τα περίπτερα και τους θεματικούς χώρους του φεστιβάλ. Λίγο μετά τις 8.00 ξεκίνησε η κεντρική πολιτική συζήτηση της πρώτης μέρας με θέμα "Η αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις πόλεις και τις γειτονιές. Νέες προκλήσεις μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.» Μια συζήτηση που είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πλούσιο προβληματισμό και σημαντικές τοποθετήσεις εκ μέρους των ομιλητών, αλλά και των παρεμβάσεων από το κοινό της εκδήλωσης. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκατοντάδες αγωνιστές των κινήσεων και αντικαπιταλιστικών σχημάτων από γειτονιές της Αθήνας και την περιφέρεια, νέοι και εργαζόμενοι. Video με τις ομιλίες και παρεμβάσεις από την ενδιαφέρουσα συζήτηση μπορείτε να δείτε εδώ (από την ιστοσελίδα αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης bandiera.gr την οποία ευχαριστούμε για την κάλυψη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ) 

Στις 10.00 δόθηκε η εκκίνηση των συναυλιών και στις 2 μεγάλες σκηνές. Ρυθμοί, ήχοι και νότες γέμισαν το χώρο του φεστιβάλ όπου χιλιάδες νέοι διασκέδασαν μπροστά στις εξέδρες ακούγοντας ποιοτική μουσική και συγκροτήματα διαφόρων μουσικών ρευμάτων. Εκξαιρετικοί οι Rebel Diaz από τις ΗΠΑ, με τα αντιφασιστικά συνθήματα να ακούγονται ανάμεσα στα τραγούδια τους και να δημιουργούν ένα μαχητικό κλίμα. Ακολούθησαν οι Ψυχοδράμα, με χιλιάδες φίλους του συγκροτήματος να απολαμβάνουν μια συναυλία με πολύ ρυθμό και διάρκεια. Στη σκηνή 1 το πρόγραμμα της πρώτης μέρας έκλεισαν νωρίς το πρωί οι Spenser από το Λονδίνο, με δυνατούς ήχους και το κοινό να ακολουθεί.

Στην σκηνή 2, εξαιρετική η εμφάνιση των sound escape, με τραγούδι και ρυθμό που άρεσαν στο κοινό. Ακολούθησε η Ματούλα Ζαμάνη, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στον χώρο, ενώ τη βραδιά στη σκηνή 2 έκλεισαν οι άσσοί του loui salvador, με μοναδικούς ήχους και κλίμα. 

Το Σάββατο 7 Ιούνη είναι η 2η μέρα του Φεστιβάλ. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα