Χαιρετισμός της νΚΑ στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ΝΑΡ

 
Χαιρετισμό εκ μέρους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση απήυθυνε η σ. Σοφία Τσάδαρη:
1990:

Στην αρχή μιας δεκαετίας που με θράσος διακήρυσσαν πως σηματοδοτεί την έλευση της εποχής του «τέλους της ιστορίας», «του τέλους των μεγάλων αφηγήσεων»∙

Το εγχείρημα της ΚΝΕ-ΝΑΡ σήμανε την τομή που κράτησε ψηλά την ελπίδα, που κράτησε ψηλά την κόκκινη σημαία της επανάστασης.

Εμείς, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θέλουμε να κρατάμε σφικτά αυτό το νήμα.

 

1996: Η μετονομασία της ΚΝΕ-ΝΑΡ σε νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση , συμβόλιζε με τον πιο ισχυρό τρόπο, τόσο την κοπή του ομφάλιου λώρου που συνέδεε την νεολαία της νέας αντικαπιταλιστικής αμφισβήτησης με την παλιά αριστερά και το ηττημένο κομμουνιστικό κίνημα.

 

14 χρόνια μετά και μπροστά στο 3ο συνέδριό μας, το γάντι έχει πέσει για μια ακόμη φορά μπροστά μας. Η ανάγκη για μια διαφορετική ζωή πέρα και έξω από το καπιταλισμό είναι πια μαζική αναζήτηση και συζήτηση χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα και εκατομμυρίων σε όλο το πλανήτη. Το ενεργό ρήγμα της σπουδάζουσας νεολαίας του 2006-2007, βάθυνε από το τεκτονικό σεισμό του Δεκέμβρη του 2008.

 

Το 3ο συνεδριό μας έρχεται μετά τη συμμετοχή μας σε μεγάλα κινηματικά γεγονότα και στο έδαφος μιας κρίσιμης συγκυρίας για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η οικονομική κρίση απλώνει επιθετικά τα πλοκάμια της για να στραγγαλίσει κάθε ελπίδα. Ο αστικός συνασπισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των εθνικών κυβερνήσεων, πιο ενιαίος από κάθε άλλη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας μας, επιτίθεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 

Η νεολαία μας πάντα αρέσκονταν στις προκλήσεις. Από την ανταρσία του Γράψα έως τις καταλήψεις του 90-91, από την διακήρυξη μας και τη μάχη του ΑΣΕΠ το 1998 μέχρι τη Θεσσαλονίκη του 2003 και το μαζικό κύμα του 2006-07 και των Δεκεμβριανών δεν άφησε ποτέ κάτω το γάντι.

 

Μαζί με το ΝΑΡ, το ίδιο θα πράξουμε και τώρα…

επιστροφή στο "χρονικό"