Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Κρήτη: Πρώτη «στάση» Ρέθυμνο, 14/9

 

Και φέτος το φεστιβάλ των Αναιρέσεων ταξιδεύει στην Κρήτη, όπου θα πραγματοποιήσει μάλιστα τρεις «στάσεις». Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 14/9 στο Ρέθυμνο (δημοτικός κήπος), ενώ θα ακολουθήσουν στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου το Ηράκλειο (Κομμένο Μπεντένι) και τα Χανιά στις 27 και 28/9 (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας).

Μετά την περσινή πρεμιέρα, το φεστιβάλ έρχεται και πάλι το Σάββατο 14/9 στο δημοτικό κήπο της πόλης του Ρεθύμνου, στοχεύοντας μέσα από πλούσιο υλικό, εκδηλώσεις και συναυλίες να εκφράσει μια άλλη ανατρεπτική πολιτική και πολιτιστική προσέγγιση και να αμφισβητήσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα η οποία επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα σε ιδεώδη όπως η συλλογικότητα, η ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα με την εκδήλωση «Λεηλασία της φύσης, “πράσινη ανάπτυξη”-Η Κρήτη στο βωμό του κέρδους».

Ομιλητές θα είναι οι Γ. Βασιλάκης (μέλος συντονισμού Ρεθύμνου ενάντια στις ΒΑΠΕ) και ο Γιώργος Πιαγκαλάκης (περιφερειακός σύμβουλος με την Ανυπότακτη Κρήτη).

Στις 9.00 μ.μ. θα ακολουθήσει ρεμπέτικη λαϊκή βραδιά με τους Αναστάση Μπίτζιο, Ανδρέα Σταμούλη και Βλαδίμηρο Ουρανό.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει μπαρ, βιβλιοπωλείο και θεματικά περίπτερα με ειδικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια ΔΣΕ.