Υποδεχόμαστε το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» στον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Υποδεχόμαστε το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» στον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 14 Οκτώβρη

Κυριακή 14/10 : Συναυλία Αλληλεγγύης, Προπύλαια 8 μμ

Δευτέρα 15/10 : Πανελλαδική Πορεία, Προπύλαια 11 πμ

Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσ/νίκη, που παραμένουν επί 15 και πλέον μήνες απλήρωτοι, έχουν αποφασίσει να περιφρουρήσουν το εργοστάσιο και τα μέσα παραγωγής, αλλά να κάνουν και ένα παραπάνω βήμα: να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο, κάτω από τον δικό τους έλεγχο και τις δικές τους αποφάσεις ενάντια στις μεθοδεύσεις των εργοδοτών τους, που τους πέταγαν κατευθείαν στην ανεργία.

Σε ανακοίνωσή τους, τα εργατικά σχήματα και οι παρεμβάσεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ, χαιρετίζουν και στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ για δουλειά και αξιοπρέπεια κόντρα στις επιλογές κυβέρνησης-τρόικας- εργοδοτών που οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και την αδράνεια των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Η ανακοίνωση των εργατικών κινήσεων-παρεμβάσεων και σχημάτων αναφέρει: "Βιώνουμε μια ζοφερή περίοδο κορύφωσης της αντεργατικής επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, από την τρικομματική σύγχρονη χούντα, το κεφάλαιο και την Ε.Ε. Τα λουκέτα έχουν αντικαταστήσει τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις- αφού πρώτα πλούτισαν τα αφεντικά- και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι βρίσκονται εκτός παραγωγής. Όσοι δουλεύουν ακόμα, το κάνουν κάτω από την μόνιμη απειλή της απόλυσης, με τσεκουρεμένα δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις, με μισθούς πείνας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Το εργατικό κίνημα οφείλει να στήσει αναχώματα απόκρουσης της επίθεσης. Ολομέτωπη είναι η επίθεση, ολομέτωπη πρέπει να είναι και η απάντηση. Μην αποδεχτούμε την νέα εργασιακή πραγματικότητα της ήττας και της εξαθλίωσης. Μην παραμυθιαστούμε με «ρεαλιστικές» λύσεις εντός του συστήματος, μην επιλέξουμε ατομικούς δρόμους- μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα, μην έχουμε αυταπάτες. Να προσπεράσουμε την υποταγή και τον συμβιβασμό των αναξιόπιστων συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και μιας σειράς ομοσπονδιών, που σέρνονται πίσω από τις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιλογές

Η επέκταση και κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφες δράσεις, η συσπείρωση των εργαζομένων και ο πλατύς συντονισμός τους, για την απαλλαγή και την ανατροπή μέτρων, νόμων, διατάξεων και της ίδιας της κυβέρνησης γίνεται αναγκαιότητα. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ πρέπει να συνδεθεί με το σύνολο των εργαζομένων, να εμπνεύσει και να αποτελέσει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος."

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση, ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Αττικής, χαιρετίζει και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. για δουλειά και αξιοπρέπεια κόντρα στις επιλογές κυβέρνησης-τρόικας- εργοδοτών, αλλά και κόντρα στην αδράνεια των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Η κολασμένη αντεργατική επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ε.Ε., στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, εξαπολύεται  καταργώντας δικαιώματα, συμβάσεις, μισθούς, και αφού πρώτα πλούτισαν τα αφεντικά «προικίζει» τους εργαζόμενους με λουκέτα και πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να αποκρούσει την ολομέτωπη επίθεση με ολομέτωπη απάντηση. Να μην αποδεχτούμε το «ρεαλισμό» της νέας εργασιακής πραγματικότητας της ήττας και της εξαθλίωσης. Απέναντι στην αυταπάτη του ατομικού δρόμου να επιλέξουμε την επέκταση και κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφες δράσεις, τον πιο πλατύ και βαθύ συντονισμό των εργαζομένων και των σωματείων τους, για την ανατροπή. Παίρνοντας τον αγώνα στα χέρια μας, κόντρα στις υποταγμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αλλά και μιας σειράς ομοσπονδιών που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιλογές.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕΤ πρέπει να συνδεθεί με το σύνολο των εργαζομένων, να εμπνεύσει και να αποτελέσει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τα σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες, τις συνελεύσεις γειτονιάς, να υποδεχτούμε θερμά και αγωνιστικά στην Αθήνα τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και να βροντοφωνάξουμε μαζί τους: Μπορούμε εμείς!

Υποδεχόμαστε το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» στον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στην Αθήνα την Κυριακή 14 Οκτώβρη