Σχόλιο σχετικά με πρόσφατα δημοσιευμένο διεθνές κείμενο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ήδη καταθέσει ανοικτά και δημόσια την πολιτική της πρόταση για κοινή δράση, διάλογο και πολιτική συνεργασία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει σ' αυτό το διάλογο στην βάση του πλαισίου στόχων του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος που το θεωρεί ως το αναγκαίο πρόγραμμα της αριστεράς στην παρούσα περίοδο. Στη καρδιά αυτού του προγράμματος βρίσκεται η διεθνιστική ρήξη - αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ με την άμεση διαγραφή όλου του χρέους και τον εργατικό έλεγχο στις τράπεζες και στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις. 

Κατά συνέπεια δεν εκφράζεται από ηττημένες πολιτικές προτάσεις και λογικές διαχείρισης του υπάρχοντος συστήματος («αριστερές κυβερνήσεις στα πλαίσια της ΕΕ», «διπλό νόμισμα», «άλλη ανάπτυξη" της καπιταλιστικής οικονομίας) που δεν έχουν να προσφέρουν καμία διέξοδο στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης, όπως αυτές αποτυπώνονται σε πρόσφατο διεθνές κείμενο.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει τις πολιτικές της πρωτοβουλίες πάνω στην βάση των πρόσφατων αποφάσεών της υπερασπιζόμενη και την κοινή δράση και διάλογο με όλα τα κομμάτια της αριστεράς που θέλουν να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση, υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα και την αυτοτελή στρατηγική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.