Συναντήθηκαν στο δρόμο οι χιλιάδες αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι

Μαζικές απεργιακές πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα για την 24ωρη Παναττική Απεργία που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής. Η απεργία ήταν μια πρώτη απάντηση στα σχέδια για νέα σκληρά μέτρα εναντίων των εργαζομένων, με καταδίκη της πολιτικής της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ΕΕ-ΔΝΤ. Ένα πρώτο βήμα συνάντησης των εκατοντάδων χώρων εργασίας που αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής και των μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η απεργία πρέπει να έχει συνέχεια, με πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση.

Παρόντες μαζικά στις διαδηλώσεις οι κλάδοι και χώροι δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, με μπλοκ από εργαζομένους σε ALTER, Ελευθεροτυπία, νοσοκομείο Ερίκος Ντυνάν, Γερολυμάτος-Cosmetics, ΙΓΜΕ, ALEΧ PAK, Γερολυμάτος-Cosmetics, Νοσοκομείου Παίδων, ΔΟΛ, Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, Ελευθεροτυπία, Απλήρωτοι Εργαζόμενοι σε TIVO, ΔΙΦΩΝΟ, ΟΛΜΕ, ΣΕΤΤΕΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όμιλος ALAPI, Vodafone, Ιντρακόμ, ΑΣΕ-ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δημοτικοί υπάλληλοι Καλλιθέας, Σερβιτόροι-Μάγειροι, ΛΟΥΚΙΣΑ κ.α. Όλα τα σωματεία στα ΜΜΕ συμμετείχαν με 48ωρη απεργία. Μαζικά και τα μπλοκ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με μαζική συμμετοχή του Σωματείου των εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδας, που απεργούν για 80 σχεδόν μέρες.

Ξεχωριστή πορεία από την οδό Σανταρόζα στη Βουλή συγκρότησε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα. Μπλοκ είχαν ο Σύλλογος Εργαζόμενων Καθηγητών Φροντιστηρίων, Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ΟΕΝΓΕ, Πρωτοβουλία Οικοδόμων, Πρωτοβουλία Εργαζομένων νοσοκομείου Πατησίων, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης, Εργαζόμενοι Ψυχικής Υγείας, συλλογικότητες ανέργων, φοιτητικοί σύλλογοι και συνελεύσεις κατοίκων.