Πρόγραμμα και Κάλεσμα στο ιστορικό-θεωρητικό διήμερο 10-11 Νοεμβρίου

Η "Πρωτοβουλία διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα" που συγκροτήθηκε μετά από συσκέψεις αγωνιστών και δυνάμεων το προηγούμενο διάστημα, δημοσίευσε το παρακάτω κάλεσμα και το αναλυτικό πρόγραμμα του ιστορικού-θεωρητικού διημέρου που οργανώνει.

Αναλυτικά:

Ιστορικό-πολιτικό-θεωρητικό διήμερο 10 & 11 Νοεμβρίου

Πολυχώρος Μολύβι, Ιερά οδός 154, στάση ΜΕΤΡΟ Ελαιώνας

100 χρόνια

Η ιστορική πορεία του κομμουνιστικού κινήματος και η προοπτική του

Η Πρωτοβουλία διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα σας καλεί να συμμετάσχετε στη διήμερη συζήτηση που διοργανώνει με αφορμή τα 100 χρόνια οργανωμένου κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας, που σηματοδότησε η ίδρυση του ΣΕΚΕ και μετέπειτα ΚΚΕ τον Νοέμβρη του 1918. Η συμβολή μας σε αυτή τη συζήτηση επιδιώκουμε να γίνει από τη σκοπιά του μέλλοντος, για μια νέα προσπάθεια συγκρότησης σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος στον 21ο αιώνα, στόχο που έχει θέσει το δυναμικό που συζητάει και συσπειρώνεται στην «Πρωτοβουλία» αυτή.

Επιδιώκουμε την βαθύτερη ιστορική και θεωρητική συμβολή στα ζητήματα που αφορούν την αποτίμηση της ιστορίας του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κινήματος από τη σκοπιά άντλησης χρήσιμων συμπερασμάτων για το σήμερα και το αύριο.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να ανοίξουν τα ζητήματα που αφορούν το επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα της εποχής μας, δίνοντας πρώτες απαντήσεις και ανοίγοντας τη συζήτηση μεταξύ αγωνιστών και δυνάμεων.

Εκτίμησή μας είναι ότι, μια προσπάθεια για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα της κομμουνιστικής χειραφέτησης οφείλει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με την ιστορία, όχι να τους κλείσει, αλλά να τους ανοίξει, να αναδείξει την ιστορική εμπειρία από τη σκοπιά του αύριο.

Το διήμερο που διοργανώνουμε, στόχο έχει να αποτελέσει ένα πρώτο δημόσιο άνοιγμα της συζήτησης αυτής, μια πρώτη απόπειρα συμβολής στα μεγάλα αυτά ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους, αγωνιστές και δυνάμεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις, αρθρογραφίες και συνέδρια, στη χώρα μας και όχι μόνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των θεμάτων και εισηγήσεων στο διήμερο 10-11 Νοεμβρίου από το ιστολόγιο της Πρωτοβουλίας