Πρωτοφανής στοχοποίηση του Π. Αντωνόπουλου από το ΛΑΟΣ

Η τρομοκράτηση της επαναστατικής Αριστεράς, της ταξικής πτέρυγας και των αγωνιστών της δεν θα περάσει!

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την πρωτοφανή προσπάθεια στοχοποίησης του αγωνιστή, συνδικαλιστή, προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας και στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παύλου Αντωνόπουλου, από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλο, ως «καθοδηγητή των κουκουλοφόρων» στην πορεία της πανεργατικής απεργίας στις 23 Φλεβάρη του 2011. Ο εν λόγω βουλευτής κατέθεσε και ερώτηση στην Βουλή προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, όπου ζητά την παραδειγματική τιμωρία του αγωνιστή! Είχε προηγηθεί μια εκτεταμένη συκοφαντική εκστρατεία από το κανάλι του Κ. Βελόπουλου και άλλα συγγενή προς το ΛΑΟΣ διαδικτυακά μέσα.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό, ούτε αφορά στενά τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει ο Παύλος Αντωνόπουλος. Η στοχοποίηση επιλέχτηκε για να κτυπηθεί συνολικά το ανεξάρτητο, ταξικό κίνημα των εργαζόμενων και η αντικαπιταλιστική του πτέρυγα. Δηλαδή το κομμάτι εκείνο του κινήματος και της Αριστεράς, που δεν έχει εξαργυρώσει τις αγωνιστικές του περγαμηνές σε κυβερνητικές ή άλλες θέσεις, μένει ζωντανό κι ανυπότακτο και γι’ αυτό μπορεί να βαδίσει στο δρόμο του αποφασιστικού και νικηφόρου αγώνα, ενάντια στη χούντα κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑΟΣ με ΕΕ και ΔΝΤ. Η επίθεση αυτή στρέφεται πιο συγκεκριμένα, ενάντια στο μαχητικό, ριζοσπαστικό κομμάτι του εκπαιδευτικού κινήματος, που χρόνια τώρα αρνείται να σκύψει τη μέση και να συνταχθεί με το σχολείο της αγοράς και τα σχέδια της κυβέρνησης. Ενός κινήματος που απέδειξε την ικανότητά του να χτίζει μέτωπα με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, και να νικά, όπως στην μάχη για το άρθρο 16. Φοβούνται αυτές τις παρακαταθήκες, σε συνθήκες κρίσης και απόπειρας αντιδραστικής μετάλλαξης της εκπαίδευσης και θέλουν να τις τσακίσουν. Φοβούνται, ιδιαίτερα το ειδικό βάρος της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής Αριστεράς σ’ αυτούς τους αγώνες και την ανατρεπτική προοπτική που θέλει να τους δώσει, απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που όχι μόνο δεν έχει πάρει θέση για το γεγονός αλλά καλεί τον αγωνιστή σε έγγραφη αναφορά! Το ΛΑΟΣ, για μια ακόμη φορά, θέλει να αποτελέσει «λαγό» της αντιδραστικής επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία. Έβαλε πλάτη στη Βουλή για να περάσουν τα μνημόνια των πιο αντιλαϊκών μέτρων. Απ’ ότι φαίνεται τώρα, αποτελεί τον προπομπό της άγριας τρομοκρατίας και καταστολής, ενάντια στις αντιστάσεις των εργαζόμενων, που η κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει.

 Αθήνα 15/4/2011