Προκήρυξη του ΝΑΡ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Πολιτική Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Τετάρτη 16 Νοέμβρη, 6.30 μ.μ. ΜΑΧ, Πολυτεχνείο
Προσυγκέντρωση ΝΑΡ, νΚΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 17 Νοέμβρη, 2.00 μ.μ., Πλ. Κλαυθμώνος
.
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 – ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Εργαζόμενες/οι, νέοι και νέες

Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας 2 χρόνια τώρα, με τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις πλατείες, με σημαντικούς σταθμούς την 48ωρη γενική απεργία της 19-20 Οκτώβρη και την έκρηξη της λαϊκής οργής στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, τρομοκράτησαν την κυβέρνηση, τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς για την επερχόμενη ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το λαϊκό κίνημα. Έσπευσαν να προλάβουν την λαϊκή εξέγερση κατά της τρόικας και της κυβέρνησης, αλλάζοντας διαχειριστή από τα πάνω και από τα δεξιά. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον εκλεκτό του πολυεθνικού κεφαλαίου τραπεζίτη Παπαδήμο, συνιστά πολιτική κλιμάκωση της επίθεσης κατά του «εχθρού λαού», με συνασπισμένο το κεφάλαιο και τις πολιτικές του δυνάμεις ενάντια στο μαζικό κίνημα. Αυτή είναι η περιβόητη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και «σωτηρίας της χώρας» που υμνολογούν τα ΜΜΕ, που τόσο καιρό άλλωστε εκθείαζαν τα αντιλαϊκά μέτρα. Στόχος της είναι να εφαρμόσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα μαζικής εξαθλίωσης που έχουν ήδη ψηφιστεί με την «αναγκαία αποφασιστικότητα», να ψηφίσει τη νέα «δανειακή σύμβαση» και νέο ακόμα χειρότερο μνημόνιο που θα βάλει τα οικονομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού «στο γύψο» για πολλά χρόνια δένοντάς μας για τα καλά στο ζουρλομανδύα του ευρώ και της ΕΕ.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

 

Τότε ήταν οι ερπύστριες των τανκς, σήμερα οι ερπύστριες των τραπεζών του κεφαλαίου που συνθλίβουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Τότε ήταν το κράτος του χαφιέ και του αστυνόμου, σήμερα των ΜΑΤ, του χημικού πολέμου, των συλλήψεων και της άγριας καταστολής. Από το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» στο σημερινό «δεχτείτε τα μέτρα αλλιώς χρεοκοπείτε» του Βενιζέλου. Από την αμερικανοκρατία, στις υποδείξεις της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Όλι Ρεν και του ΔΝΤ για το τι έχει δικαίωμα να ψηφίζει ο Ελληνικός λαός. Η σημερινή δικτατορία των αγορών, των τραπεζών, των καναλαρχών, του ευρώ και της ΕΕ, αυτής της σύγχρονης «ιερής συμμαχίας» του κεφαλαίου, πρέπει να ανατραπεί, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία να ζήσουν με αξιοπρέπεια και μέλλον. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου, δημιουργημένη μέσα από τα παζάρια των κυρίαρχων δυνάμεων του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, ευθυγραμμισμένη με τον ΣΕΒ και την ΕΕ, συμβολίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κοινοβουλευτική δικτατορία που ζούμε. Η χουντική δεξιά 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου επιστρέφει στην κυβέρνηση με τους ακροδεξιούς υπουργούς του ΛΑΟΣ!

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ

 

Όλοι αυτοί ενωμένοι εναντίον μας, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν στο λαό τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, τις ανάγκες του κεφαλαίου για κέρδη, τη σωτηρία του ευρώ τους, μέσα από τη θυσία της σύγχρονης Ιφιγένειας των εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων. Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα!! Ούτε μια μέρα περίοδο χάριτος στη διορισμένη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Οποιαδήποτε αυταπάτη για το ρόλο της, ή η παθητική αναμονή των εκλογών (οι οποίες άλλωστε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνουν άμεσα) θα αποβούν καταστροφικές. Άλλωστε, οι όποιες αυταπάτες για διαχειριστικές λύσεις εντός του συστήματος, με «άλλο μίγμα πολίτικης» που δήθεν θα εφάρμοζε λ.χ. ο Σαμαράς, εξανεμίστηκαν όταν ό ίδιος άφησε τις αντιμνημονιακές κορώνες και πήρε κυβερνητική θέση, για να ψηφιστεί σίγουρα και εφαρμοστεί άμεσα η νέα δανειακή σύμβαση, η οποία ισούται με 10 μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα μαζί.

Τώρα είναι η ιστορική στιγμή για το αναγκαίο άλμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος από τη φάση της αντίστασης στα μέτρα, στη φάση της οργάνωσης της ανατροπής της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ- ΔΝΤ. Η συγκρότηση ενός ισχυρού ενωτικού ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ και ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ για να ανατραπεί η μαύρη κυβέρνηση του Παπαδήμου, για ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ, να ξηλωθούν τα μνημόνια, να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, για να επιβάλλουμε τη λαϊκή θέληση κόντρα στους εκβιασμούς και τους διεθνείς μηχανισμούς ιμπεριαλιστικής επιβολής και διεθνούς εποπτείας. Με θεμέλιο ένα πολιτικό μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα διαρκείας που θα σηκώσει το γάντι που πετάει στο λαό η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και θα αντιτάξει αποφασιστικά το: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ. Με την συγκρότηση λαϊκών οργάνων που θα επιβάλλουν τα συμφέροντα του λαού. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κριθεί η αριστερά και κάθε αγωνιστική δύναμη που είναι απέναντι στο μαύρο πολιτικό και κυβερνητικό μέτωπο αστικής ενότητας και επίθεσης, κάθε αντιμνημονιακή δύναμη. Σε αυτό το μέτωπο πρέπει να συμβάλλει και η αριστερά με την κοινή της δράση στο κίνημα για την ανατροπή και όχι να προβάλλει ως δήθεν διέξοδο και λύση τις εκλογές.

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Τώρα που ο αντίπαλος μας ρίχνει το γάντι, τώρα που το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές κλιμακώνουν την επίθεση, ακριβώς τώρα γίνεται πιο αναγκαία μια μαζική και μετωπική αντικαπιταλιστική αριστερά, η οποία μπορεί να αποτελέσει το πολιτικό νεύρο του εργατικού και λαϊκού μετώπου ανατροπής, τον πολιτικό τροφοδότη των αγώνων του λαού. Για τη νικηφόρα προοπτική των αγώνων και για ένα πολιτικά επικίνδυνο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα χρειάζεται να έρθει στη πρώτη γραμμή ένα συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ανατροπής της επίθεσης. Με στόχο την κοινωνία και τη δημοκρατία των εργαζομένων. Στην εποχή της μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλισμού το σύγχρονο πρόγραμμα και μέτωπο πρέπει να είναι αντικαπιταλιστικό και αντί-ΕΕ. Όχι μια γενικόλογη αντιμνημονιακή πάλη, ούτε μια επιστροφή «στα παλιά». Φυσικά και κανένα πατριωτικό μέτωπο «από την λαϊκή δεξιά έως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά» δεν μπορεί να απαντήσει στην επίθεση, εφόσον δεν συγκρούεται συνολικά και με την Ελληνική αστική τάξη, η οποία είναι περισσότερο παρά ποτέ συγχωνευμένη με τον διεθνή καπιταλισμό και τους μηχανισμούς του.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη και τη δημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία βγαίνει ενισχυμένη από την πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψή της. Για μια σύγχρονη, ισχυρή αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά. Στηρίζει την «πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ» και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, καθώς και όλα τα ρεύματα της αντί ΕΕ πάλης να στηρίξουν το εγχείρημα, ειδικά τώρα που η παραμονή μας στην ΕΕ και το Ευρώ μετατρέπεται σε πραγματική καταστροφή για τα λαϊκά δικαιώματα. Το ΝΑΡ θα συμβάλλει σε πρωτοβουλίες στο εργατικό κίνημα για την αναγκαία πολιτική και ταξική του ανασυγκρότηση, κόντρα στην υποταγή του αστικού γραφειοκρατικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ανάλογα θα πάρει πρωτοβουλία για την διαμόρφωσης ενός μετώπου για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες της εποχής μας, ειδικά σήμερα, με την πολιτική των πραξικοπημάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ, της σύγχρονης κοινοβουλευτικής και μιντιακής δικτατορίας.

 

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

 

Η είσοδος της καπιταλιστικής Ιταλίας στο «κλαμπ του μνημονίου» δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι «τεμπέληδες Έλληνες». Η κρίση του συστήματος βαθαίνει και ο βασιλιάς είναι γυμνός. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός. Ο μονόδρομος των κυρίαρχων στέλνει τους λαούς στο γκρεμό της μαζικής εξαθλίωσης. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Υπάρχει ο συσσωρευμένος πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι. Την εποχή των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους καπιταλιστές και τους μηχανισμούς τους. Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Από το Όκλαντ, το Γουισκόνσιν και την κατειλημμένη Γουόλ Στρήτ, μέχρι τις πλατείες της Ευρώπης, τις μεγάλες απεργίες και τις Αραβικές εξεγέρσεις, όλα συνηγορούν για ένα νέο ιστορικό ραντεβού της ανθρωπότητας με την απελευθέρωση από τα δεσμά του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Έχουμε μπει σε μια συγκλονιστική εποχή όπου το ζήτημα της ζωής μετά τον καπιταλισμό επανέρχεται. Το ΝΑΡ προβάλλει το δρόμο της ανατροπής, την αντικαπιταλιστική επανάσταση ως πρώτη πράξη της νέας ιστορικής πορείας της ανθρωπότητας προς τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να γράψουμε μαζί την νέα ποίηση της ελευθερίας και της χειραφέτησης.

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα - νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Νοέμβρης 2011