Πολυτεχνείο αγώνα και ανατροπής

.
- Μαζική και μαχητική ήταν η διαδήλωση σωματείων και συλλόγων την Δευτέρα 15/11 ενάντια στον ερχομό της τρόϊκας από το Πολυτεχνείο.

- Πολύ μαζική η Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 16/11 στο Πολυτεχνείο. Κατάμεστο το ΜΑΧ!

 
- Πολύ μαζική η πορεία της 17 Νοέμβρη, κόντρα στον καιρό και την αστυνομοκρατία. Δείτε φωτογραφίες εδώ.

 
 

Από τις πιο μαζικές πορείες πολυτεχνείου όλων των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Με κόντρα τον καιρό, παρά την ξαφνική και έντονη βροχή, χιλιάδες λαού και νεολαίας poria_pol_2.gifκατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Από τις 2 και μετά οι προσυγκεντρώσεις άρχισαν να μαζεύουν κόσμο. Μετά από αναμονή λόγω βροχής, η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 4. Μαζικά και μαχητικά τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Πρωτοφανές σε μαζικότητα το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με κόσμο όλων των ηλικιών. Μετά το κεντρικό πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολουθούσαν οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο μέτωπο. Μαζικό και το μπλοκ του ΝΑΡ και της νΚΑ. Η κυβέρνηση διάλεξε για άλλη μια φορά την αστυνομοκρατία, με "στρατό κατοχής" από ΜΑΤ που πίεζαν τους διαδηλωτές σε απόσταση αναπνοής καθ΄ όλη τη διάρκεια. Μαχητικό το αντικυβερνητικό κλίμα και τα συνθήματα κα΄τά της Ε.Ε., του ΔΝΤ, αλλά και τα διεθνιστικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα.
Αγωνιστικά ξεκίνησε ο φετινός τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την μεγάλη fl3.gifδιαδήλωση σωματείων και συλλόγων ενάντια στον ερχομό της τρόϊκα. Λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι ξεκίνησαν από την πύλη του Πολυτεχνείου και με παλμό και πυκνά μπλοκ πορέυτηκαν μέσω Σταδίου πρός το Υπ. Οικονομικών και τη Βουλή.
Την Τρίτη 16 Νοέμβρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε πολύ μαζική πολιτική εκδήλωση μέσα στο χώρο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, στο αμφιθέατρο ΜΑΧ. Στο κατάμεστο μεγάλο αμφιθέατρο οι εκατοντάδες αγωνιστές άκουσαν τις εισηγητικές τοποθετήσεις των Άγγελου Χάγιου, Πέτρου Κωνσταντίνου και Θανάση Διαβολάκη. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από το αμφιθέατρο. Η εκδήλωση εστίασε στα νέα καθήκοντα που προκύπτουν μετά τα θετικά αποτελέσματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές και τις fli2.gifαυξημένες απαιτήσεις στους αγώνες για την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ και ΔΝΤ. Το ΝΑΡ, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πορεία της 17 Νοέμβρη (προσυγκέντρωση στις 2.30 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος) που φέτος παίρνει το χαρακτήρα μιας μεγάλης αντικυβερμητικής, αντι-ΕΕ και αντιΔΝΤ διαδήλωσης. Αντίστοιχες πορείες και εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις.