Πλημμύρησε κόσμο το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017. Δυναμικό ξεκίνημα

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την 1η μέρα των Αναιρέσεων 2017

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2017» στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα την Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Στην Αθήνα, χιλιάδες νέοι, αλλά και εργαζόμενοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρησαν κυριολεκτικά το χώρο της Γεωπονικής σχολής στην Ιερά οδό. Λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. οι πύλες του Φεστιβάλ υποδέχθηκαν τους πρώτους επισκέπτες που «ξεναγήθηκαν» στα δεκάδες περίπτερα και θεματικούς χώρους του Φεστιβάλ.

Ιδιαίτερη εντύπωση φέτος κάνει η έκθεση Σοβιετικής αφίσας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, αλλά και το τεράστιο βιβλιοπωλείο με τους χιλιάδες τίτλους. Πρώτη μέρα κυκλοφορίας- ειδικά για το Φεστιβάλ- και για το 4ο τεύχος του θεωρητικού περιοδικού «Τετράδια Μαρξισμού» που σε αυτό το νέο τεύχος συνεχίζει το αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση (Α΄ Μέρος στο τεύχος 3). Παρόν στα περίπτερα του Φεστιβάλ και η εφημερίδα ΠΡΙΝ με το Κυριακάτικο φύλλο, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση Αναιρέσεις.

Στο περίπτερο του ΝΑΡ μοιράζεται η πρόταση για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης, ενώ τα υλικά και οι επεξεργασίες που μοιράζονται από όλα τα θεματικά περίπτερα είναι πολύ πλούσια.

Λίγο μετά τις 8.00 μ.μ. ξεκίνησε η κεντρική συζήτηση της 1ης μέρας με θέμα: «Η εμπειρία του Οκτώβρη οδηγός για τις νέες εφόδους στον ουρανό. Επανάστα­ση, Πρωτοπορία, Κομμου­νισμός από την σκοπιά των σημερινών αναμετρήσεων». Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, ο Περικλής Παυλί­δης, καθηγητής του ΑΠΘ και συγγραφέας, ο Δημήτρης Μπελα­ντής, δικηγόρος και συγγρα­φέας και ο Βασίλης Μηνακάκης μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευ­θέρωση. Δείτε εδώ τα video με τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις της συζήτησης της 1ης μέρας (από την ιστοσελίδα pandiera.gr που κάλυψε την εκδήλωση).

Όπως τόνισαν οι ομιλητές: «Η Οκτωβριανή Επανάσταση, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ιστορικό πεδίο αναφοράς, πηγή έμπνευσης και γνώσης για τη συγκρότηση και ανάπτυξη ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κινήματος.

Η 1η μέρα του Φεστιβάλ συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τις πολύ καλές συναυλίες στις 2 μεγάλες κεντρικές σκηνές του Φεστιβάλ. Εξαιρετικές ήταν πραγματικά όλες οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών και των συγκροτημάτων.

Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η 2η μέρα των Αναιέσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Δείτε τα πρώτα βίντεο με στιγμιότυπα από την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ από την ιστοσελίδα pandiera.gr που καλύπτει τις εκδηλώσεις των Αναιρεέσεων 2017 εδώ