Παρουσιάστηκαν οι Θέσεις της ΠΕ για το 4ο Συνέδριο. Πετυχημένη εκδήλωση στην Αθήνα

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων της ΠΕ

Δείτε εδώ τα video με όλες τις ομιλίες και παρεμβάσεις της εκδήλωσης (από pandiera.gr)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 η εκδήλωση πρώτης παρουσίασης των Θέσεων της Πολιτικής Επιτροπής για το 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ στην Αθήνα.

Παρόντες στην εκδήλωση αγωνιστές του κινήματος, ταξικοί συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων της μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς και φυσικά μέλη του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Στο όμορφο αίθριο της Στοάς Βιβλίου (Polis Art) λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. ξεκίνησε η εκδήλωση, ενώ στο χώρο υπήρχε τραπεζάκι που διακινούσε την έντυπη έκδοση των Θέσεων της ΠΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε η Στέλλα Ζούπα, μέλος του γραφείου της Οργάνωσης Αττικής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ενώ την πρώτη παρουσίαση των Θέσεων έκαναν με τη σειρά ο Βασίλης Μηνακάκης, μέλος της ΠΕ και της Επιτροπής Θέσεων και ο Άγγελος Χάγιος, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ.

Μετά τις εισηγήσεις- και παρά τη βροχή που ξεκίνησε προς το τέλος των εισηγήσεων και ανάγκασε τον κόσμο να μεταφερθεί σε παράπλευρο υπόστεγο-, τοποθετήθηκαν αγωνιστές, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Σηφακάκης (ΣΕΚ), Σάββας Μιχαήλ (ΕΕΚ) και Χρ. Βαφειάδης (ΕΚΚΕ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διακινήθηκαν εκατοντάδες εκδόσεις των Θέσεων.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Μηνακάκης (διαβάστε εδώ ολόκληρη την Εισηγητική ομιλία του) ξεκινώντας την εισήγησή του «Από τις πρώτες συζητήσεις στην Πολιτική Επιτροπή και την Επιτροπή Θέσεων, θέσαμε στους εαυτούς μας ένα ζήτημα. Ποιο είναι το κεντρικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει το 4ο Συνέδριο; Επιλέξαμε, λοιπόν, να βάλουμε ψηλά τον πήχη. Να αναμετρηθούμε με το βασικό ερώτημα που απασχολεί την κοινωνική πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους τα φτωχά λαϊκά στρώματα» και συνέχισε τονίζοντας «Στο ψαχνό, συνεπώς. «Μπορεί να ανατραπεί η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα;. Μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς; Και αν ναι, ποιος και πώς θα το κάνει;». Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα της περιόδου, μετά τον ανεμοστρόβιλο της καπιταλιστικής κρίσης, των αστικών αναδιαρθρώσεων, της εμπειρίας ΣΥΡΙΖΑ και του αναστοχασμού πάνω στα πεπραγμένα του κινήματος και της Αριστεράς. Γύρω απ’ αυτό, άλλωστε, διαπλέκεται το κεντρικό αφήγημα της αστικής ιδεολογίας –το δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (ΤΙΝΑ)-, σε μια εποχή που η ίδια -ο καπιταλισμός, δηλαδή- αδυνατεί να προσφέρει ένα ελκτικό όραμα.»

Ο Άγγελος Χάγιος (διαβάστε εδώ ολόκληρη την Εισηγητική ομιλία του) από την πλευρά του υπογράμμισε «Η ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση με τις ΘΕΣΕΙΣ για το 4ο Συνέδριο του απαντά θετικά στο αγωνιώδες ερώτημα αν μπορεί να ανατραπεί η σύγχρονη βαρβαρότητα. Επιχειρεί να τεκμηριώσει την άποψη ότι μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς, ότι υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει δρόμος και δυνατότητα διαμόρφωσης του αναγκαίου προγράμματος και υποκειμένου.»

Όπως σημείωσε ο Α. Χάγιος «Η απόφασή μας να συμβάλουμε στη συγκρότηση ενός σύγχρονου επαναστατικού κομμουνιστικού φορέα, αποτελεί την πιο ουσιαστική έμπρακτη αυτοκριτική για τη μέχρι τώρα συμβολή μας, αλλά και για τα όρια, τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες του ΝΑΡ στη διαδικασία κομμουνιστικής ανασυγκρότησης, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ΘΕΣΕΙΣ. Που θα δοκιμαστεί στο πεδίο της ταξικής πάλης. Από την αναγνώριση και ενεργό συμμετοχή ενός τμήματος εργατικής πρωτοπορίας στο εμπόριο και την ενέργεια, στους ναυτεργάτες και τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, στη νέα εργατική βάρδια. Αλλά και από τη συμβολή μαχόμενων κομμουνιστικών δυνάμεων και τάσεων που κινούνται ανατρεπτικά και σε ανεξαρτησία από ρεφορμιστικά σχέδια» καταλήγοντας ότι «Η συγκυρία είναι δύσκολη. Όμως είναι ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, όταν όλα φαίνονται αδύνατα, που η πρωτοπορία συγκροτείται, ανοίγει τον επαναστατικό δρόμο και συμβάλλει σε μεγάλα κινήματα και πολιτικά ρεύματα που κάνουν δυνατή την ανατροπή.»

Δείτε εδώ όλα τα video με τις ομιλίες και ολόκληρη την εκδήλωση