Οι ρουφιάνοι-κουκουλοφόροι της ΝΔ έπιασαν δουλειά

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου  του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Παλιά οι κουκουλοφόροι έβγαιναν στα μπλόκα των SS κι υπέδειχναν τους αγωνιστές της αντίστασης, του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ. Τώρα, οι ρουφιάνοι «εκσυγχρονίστηκαν» και βγαίνουν στα κανάλια του κεφαλαίου και «καρφώνουν» αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Δεν φορούν κουκούλα, αλλά τη μάσκα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που κρύβει το σιχαμένο πρόσωπο του σύγχρονου καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού.

Έτσι, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος βγήκε (που αλλού;) στην τηλεόραση του Σκάι και έδωσε στον αέρα το όνομα στελέχους της ΚΝΕ, λέγοντας πως κτύπησε ΜΑΤατζή, προφανώς για να προχωρήσουν τα περαιτέρω. Το γεγονός πως οι υπηρεσίες που παρακολουθούν τους αγωνιστές έδωσαν τα στοιχεία στον Μπογδάνο, ο οποίος χαφιέδισε προσωπικά στοιχεία στον «αέρα» καταπατώντας ακόμα και τις αστικές προβλέψεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων πέρασε απαρατήρητο από το κανάλι, αλλά και τους ταγούς της «κανονικότητας». Εξάλλου κανείς τους δεν «είδε» τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ μετά τη διαμαρτυρία τους στο ανεπιθύμητο Άγαλμα του Τρούμαν.

Είχε προηγηθεί δήλωση της Χριστίνας Σιδέρη, στελέχους της ακροδεξιάς οργάνωσης «Εθνικής Αλληλεγγύης», πρώην στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και του Φαήλου Κρανιδιώτη, που είχε –με ανάρτησή της- προχωρήσει σε «επικήρυξη» των διαδηλωτών με το ποσό των 2.000 ευρώ, σε «όποιον μας φέρει αποδεδειγμένες πληροφορίες για το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση των μελών του ΠΑΜΕ, που κλωτσάνε τον αστυνομικό»! Ο Κ. Μπογδάνος κέρδισε τον τίτλο του πιο γρήγορου χαφιέ!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα τρολ της ΝΔ και η διοίκηση της ΕΡΤ στοχοποίησαν δημοσιογράφο της ΕΡΤ, μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, ο οποίος είχε αναρτήσει σε κοινωνικό δίκτυο φωτογραφίες από τη σύγκρουση με τα ΜΑΤ με χιουμοριστικό σχολιασμό. Η γαλάζια διοίκηση της ΕΡΤ χαρακτήρισε «απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου»! Τόσες φορές που στελέχη της ΕΡΤ έχουν επιτεθεί στους λαϊκούς αγώνες, και μάλιστα από τους πομπούς της «δημόσιας τηλεόρασης», δεν ενοχλήθηκε κανείς…

Το σύνολο αυτών των συμβάντων και η στήριξη που προφανώς παρέχει η κυβέρνηση δείχνουν πως η ΝΔ επιδιώκει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το μαζικό κίνημα, το ριζοσπαστισμό και την Αριστερά που αντιστέκεται στους δρόμους του αγώνα. Ξέρουν πως το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα δημιουργήσει αντιστάσεις. Η προληπτική καταστολή και η ιδεολογική απονομιμοποίησή τους, ακόμα και με χρήση των παλιάτσων της εξουσίας, είναι αναγκαία για το σύστημα.

Είναι γελασμένοι βέβαια εάν νομίζουν πως θα τρομάξουν τους αγωνιστές. Απεναντίας προκαλούν ακόμα περισσότερο το λαϊκό αίσθημα και σύντομα θα το βρουν μπροστά τους.

Γραφείου Τύπου  του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 7/10/2019