Να αθωωθούν οι 3 εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης!

Φουντώνει το κλίμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους 3 συλληφθέντες εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατηγορούνται για την κινητοποίηση στο χώρο της ΔΕΘ, όπου αποδοκιμάστηκε ο Γερμανός Πρόξενος και οι "φίλοι" του Φούχτελ.

Η δίκη των 3 εργαζόμενων θα πραγματοποιηθεί-μετά την προηγούμενη αναβολή της- την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στις 12.00 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Την Δευτέρα 26/11 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην ΕΔΟΘ Συνέντευξη Τύπου σωματείων και συνδικαλιστών για το σοβαρό αυτό θέμα της δίωξης εργαζόμενων.

Δείτε video από τη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη εδώ.

Την Τρίτη 27/11 πραγματοποιήθηκε μεγάλη Διαδήλωση για τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ στην Θεσσαλονίκη, στις  6.00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα στην Αθήνα, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πραγματοποίησε ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ από τα Προπύλαια πρός το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου αντιπροσωπεία κατέθεσε ψήφισμα στο γραφείο του υφυπουργού με αίτημα να σταματήσει κάθε δίωξη εργαζόμνων που αγωνίζονται και να αθωωθούν οι 3 εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 28/11, 12 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί εργατική και λαϊκή συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. ΟΛΟΙ στη ΔΙΚΗ για την ΑΘΩΩΣΗ κι ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ των 3 εργαζόμενων!

Επίσης, για την Τετάρτη 28/11 έχουν κηρύξει 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε., οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσ/νίκης καθώς και η ΑΔΕΔΥ  για όλη την περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας. Με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων και Δημοτ. Επιχειρήσεων Ν. Θεσ/νίκης.

Στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης ΚΑΛΟΥΝ: Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα Θεσ/νίκης, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, Σύλλογοι Εργαζομένων Ο.Τ.Α., Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., Συνέλευση Εργαζόμενων ΜΕΤΡΟ, Φοιτητικοί Σύλλογοι,  Πρωτοβουλίες & Επιτροπές Κατοίκων, καθώς και από την Αθήνα ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και δεκάδες σωματεία, εργατικά και δημοτικά-περιφερειακά σχήματα και κινήσεις, συλλογικότητες και οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ιστολόγιο στήριξης του αγώνα για την αθώωση των 3 συλληφθέντων: http://agwnas.wordpress.com/

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για την αθώωση των συλληφθέντων: http://www.ipetitions.com/petition/agwnas/

Ο Θαν. Αγαπητός, ένας εκ των συλληφθέντων και κατηγορούμενων, σε συνέντευξη του τονίζει ότι "Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση κι ο αγώνας γίνονται καθήκον. Πιστεύω πως σε πείσμα των καιρών, που θέλουν όλους εμάς, ενοχοποιημένους και φοβισμένους στα σπίτια μας, οφείλουμε να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε στο φόβο, στο «δεν γίνεται τίποτε».  Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Θανάση Αγαπητού.