Ναυτεργάτες: Κάτω η επιστράτευση - όλοι στον αγώνα!

Όλοι την Τετάρτη 6 Φλεβάρη στον αγώνα. Να μην περάσει η νέα επιστράτευση. Να νικήσουν οι ναυτεργάτες. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε, να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες ταξικές δυνάμεις καλούν: 

  • στην περιφρούρηση της απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, την Τετάρτη στις 5.30 το πρωί, με συγκέντρωση απέναντι από το Σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά (στην πεζογέφυρα)
  • Μαζική συμμετοχή στην Παναττική 24-ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου. Προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. απέναντι στον ΗΣΑΠ Πειραιά (στην πεζογέφυρα) και πορεία πρός την Απεργιακή Συγκέντρωση της ΠΝΟ και των Συνδικάτων στις 10.00 π.μ. στον Αγιο Διονύσιο (Λιμάνι Πειραιά).

Το ΝΑΡ, σε ανακοίνωσή του τονίζει:

"Μέσα σε λίγες μέρες, η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση επιστρατεύει για δεύετρη φορά κλάδο εργαζόμενων και απεργούς, που αγωνίζονται για δίκαια αιτήματα, υπερασπίζοντας το μεροκάματο, την αξιοπρέπεια και τους όρους δουλειάς τους. Οι επισταρτεύσεις απεργών, οι επεμβάσεις των ΜΑΤ και κάθε λογής δυνάμεων καταστολής, στο ΜΕΤΡΟ, στα αγροτικά μπλόκα, στους ναυτεργάτες, ο άγριος ξυλοδαρμός συλληφθέντων, η λάσπη και η "πληρωμένη" καθεστωτική επίθεση από τα γνωστά ΜΜΕ, έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις! Όχι τυχαία:

Ζούμε μια ολομέτωπη επίθεση κυβερνητικής, κρατικής και παρακρατικής βίας, σε ένα αντιδραστικό κοινοβουλευτικό πραξικόπημαμε σημαία «το νόμο και την τάξη». Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ κλιμακώνει την επίθεση, τόσο στο επίπεδο της ρητορείας και της προπαγάνδας (με τον εμφυλιοπολεμικό λόγο των στελεχών της και την γκεμπελική χρήση των ΜΜΕ) όσο και στο επίπεδο της πρακτικής, με στόχους:

  • Το πέρασμα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα (με κατάργηση ουσιαστικά ακόμα και των κοινοβουλευτικών κανόνων) των άγριων αντιλαϊκών μέτρων (βλ. καταιγισμός Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου). Στους επόμενους μήνες, θα εκφραστεί η δραματική κοινωνική επιδείνωση που φέρνει το μνημόνιο 3, Πιο συγκεκριμένα: κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, παραπέρα μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέο φορολογικό, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα, «αξιολόγηση»-απολύσεις στο δημόσιο, κλπ. 

  • Το χτύπημα των εργατικών-λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων, με πρώτο στόχο τους αγώνες και τις απεργίες, τα «μαχητικά συνδικάτα», την Αριστερά και ειδικά την επαναστατική.

  • Την αφαίρεση της πρωτοβουλίας των κινήσεων από το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Το ΝΑΡ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους άνεργους, τους φτωχομεσαίους αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Απαιτείται τώρα ένας συναγερμός σε όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του ταξικού εργατικού κινήματος για το ξεδίπλωμα άμεσα αγωνιστικών πρωτοβουλιών, ενάντια σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του μνημονιακού εφιάλτη, για το ξέσπασμα αγώνων με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Τώρα είναι η ώρα για την ανάπτυξη της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων και του λαού, για την εργατική αντεπίθεση με στόχο τη γενίκευση του αγώνα. Για έναν παλλαϊκό – πανεργατικό ξεσηκωμό για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και της πολιτικής της, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επιδρομής και της χούντας κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ.