ΝΑΡ: Καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης στην Αφρίν

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Από τις 20 Γενάρη ο Τουρκικός στρατός μαζί με τμήματα του ονομαζόμενου “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” εισέβαλαν και επιτέθηκαν στους Κούρδους που κατοικούν στην περιοχή του Αφριν, ένα από τα τρία αυτοδιοικούμενα καντόνια της Ροζάβα, οι οποίοι είχαν με ηρωικό αγώνα εκδιώξει προηγουμένως τους φανατικούς τζιχαντιστές του ISIS. Κάτω από την προκλητική ονομασία «Κλάδος Ελιάς» -και τις ευλογίες του οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου-,  η Τουρκία διεξάγει μια ιμπεριαλιστική εισβολή πυροδοτώντας την αποσταθεροποίηση σε μία περιοχή που καθημερινά «μυρίζει μπαρούτι». Παράλληλα, στο εσωτερικό της χώρας, το ολοκληρωτικό καθεστώς Ερντογάν, φιμώνει και συλλαμβάνει οποιονδήποτε τολμά να ασκήσει κριτική, ή ακόμη και να μην ταυτιστεί με την ιμπεριαλιστική επέμβαση. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου είναι στις φυλακές για εκδηλώσεις υπέρ της ειρήνης στην περιοχή, ενώ δεν λείπουν οι πρώτοι νεκροί Τούρκοι στον Έβρο ποταμό και στη θάλασσα του Αιγαίου στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από τη χώρα.

Καταγγέλλουμε  την ενέργεια της Τουρκίας να εισβάλει στη Συρία κατά ενός λαού που μάχεται για την ύπαρξη του, αλλά και τον «βρώμικο» ρόλο των Ρώσικων και των Αμερικάνικων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι οποίες, έχοντας αναλάβει τη θέση του επικυρίαρχου στην περιοχή, οδηγούν στη σφαγή έναν λαό  στο βωμό του ανταγωνισμού τους για έλεγχο των πηγών και δρόμων ενέργειας στη Μέση Ανατολή. Καταγγέλλουμε τη σιωπή της Ελληνικής Κυβέρνησης και την έντεχνη φίμωση του Τύπου που αποκλείει την ενημέρωση του λαού για τη συνεχιζόμενη σφαγή των Κούρδων της Ροζάβα, την επίθεση του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης σε τούρκους και κούρδους αγωνιστές που συνιστά συνεργασία με το τούρκικο κράτος απέναντι στο λαϊκό κίνημα, παράλληλα με την αγαστή συνεργασία μαζί του απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες μέσω της επίμαχης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας-Ελληνικής Κυβέρνησης. Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, το οποίο προσφέρει την κάλυψη του για συγκεκριμένες πολεμικές ενέργειες της Τουρκίας. Με τη στάση της αυτή ενισχύει την επιθετικότητα του Ερντογάν και την παραπέρα αποσταθεροποίηση της περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες στους λαούς.

Ως Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους Κούρδους αγωνιστές και το δοκιμαζόμενο λαό της Αφρίν. Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να εκφράσει τη συμπαράσταση του. Η νίκη των λαών της Ροζάβα θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής. Η ήττα αυτής και κάθε στρατιωτικής επέμβασης που εξυπηρετεί αστικά σχέδια, θα είναι νίκη του διεθνούς αντιπολεμικού κινήματος για την ειρήνη και την συμφιλίωση των λαών. Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές από τη Συρία. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, να σταματήσει η στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και να κλείσουν οι βάσεις.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 25/2/2018