ΝΑΡ: Ανακοίνωση-Μήνυμα προς το ΕMEP

Ανακοίνωση-Μήνυμα προς το ΕMEP

Σύντροφοι του Κόμματος Εργασίας και της Νεολαίας

Δεχτείτε τα θερμά συλλυπητήρια και την θλίψη και οργή μας για τη δολοφονία του συντρόφου σας Μερτ Ντεγκιρμεντσί, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις οποίες ο λαός, η νεολαία και οι εργαζόμενοι της χώρας σας παλεύουν μαζικά και μαχητικά ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν και τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας.

Η αιματοβαμμένη κυβέρνηση Ερντογάν έχει την πλήρη ευθύνη για τις δολοφονίες αγωνιστών και διαδηλωτών. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εξελίξεις και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην πάλη του κόμματος και της νεολαίας σας, στην πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη βαρβαρότητα και τον ιμπεριαλισμό. Τα δημοκρατικά δικαιώματα, η αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική πάλη και η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι ζητήματα που βρίσκονται ξανά στην πρώτη γραμμή, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του συστήματος, ενάντια στην ένταση της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, ενάντια στα σχέδια που κυβερνήσεις και αστικές τάξεις κάνουν σε βάρος των λαών της περιοχής μας. Σε αυτή την πάλη δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλάι σας! Σε αυτούς τους αγώνες θα εκδικηθούμε για τις δολοφονίες των συντρόφων μας, στους νέους μεγάλους αγώνες θα ζουν οι αγωνιστές σαν τον σύντροφο Μερτ.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τα συλλυπητήρια μας στα μέλη της νεολαίας και του κόμματός σας και στους οικείους του Μερτ.

- Λευτεριά στο λαό-Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό

- Δημοκρατία, Ελευθερία, Ψωμί και δουλειά για την εργατική τάξη και τους λαούς.

  • Η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • Το Κεντρικό Συμβούλιο της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Αθήνα, 11 Οκτώβρη 2014