Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αναιρέσεις 2017

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις 3 μέρες του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017 στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Σκυτάλη σε Γιάννενα, Λάρισα και Βόλο στις 9 και 10 Ιούνη

Χιλιάδες άνθρωποι κινήθηκαν στους ρυθμούς του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017 που διοργάνωσαν το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Στην Αθήνα η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μαζική και τις 3 μέρες, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν οι 3 κεντρικές συζητήσεις-πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά και τα 3 workshop-θεματικές συζητήσεις στο χώρο του φεστιβάλ.

Πολύ πλούσιο και το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα, με πολύμορφες διοργανώσεις, πολλά καλλιτεχνικά ρεύματα, σημαντικές παρουσίες από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή και πολύ-πολύ κέφι και έντονους ρυθμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για την πετυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ, το οποίο δεν έχει σπόνσορες και χορηγούς, ούτε καμία επιχορήγηση βέβαια, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους εκατοντάδες μέλη και φίλοι της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ, που πραγματικά με κόπο αλλά και κέφι έστησαν, λειτούργησαν και «πρόσφεραν» στους χιλιάδες καλεσμένους και επισκέπτες ένα όμορφο, δημιουργικό και ανατρεπτικό τριήμερο. Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ Αναιρέσεις, το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α. χαιρετίζουν τους χιλιάδες νέους και νέες, τους εργαζόμενους και άνεργους, όλους του φίλους και τις φίλες που συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. Ευχαριστούν ιδιαίτερα τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που εθελοντικά και αποφασιστικά εργάστηκαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά:

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, πρώτη μέρα, η Γεωπονική σχολή πλημμύρησε κόσμο.

Λίγο μετά τις 8.00 μ.μ. ξεκίνησε η κεντρική συζήτηση της 1ης μέρας με θέμα: «Η εμπειρία του Οκτώβρη οδηγός για τις νέες εφόδους στον ουρανό. Επανάστα­ση, Πρωτοπορία, Κομμου­νισμός από την σκοπιά των σημερινών αναμετρήσεων». Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, ο Περικλής Παυλί­δης, καθηγητής του ΑΠΘ και συγγραφέας, ο Δημήτρης Μπελα­ντής, δικηγόρος και συγγρα­φέας και ο Βασίλης Μηνακάκης μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευ­θέρωση. Δείτε εδώ τα video με τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις της συζήτησης της 1ης μέρας (από την ιστοσελίδα pandiera.gr που κάλυψε την εκδήλωση).

Νωρίτερα είχε ξεκινήσει το workshop της ομάδας για το Γυναικείο Ζήτημα και τον Σεξισμό της Λέσχης «Αναιρέσεις» για τη βιομηχανία του σεξ, τις τάσεις υποταγής και απελευθέρωσης.

Η βραδιά συνεχίστηκε με μεγάλες και πολύ καλές συναυλίες στις 2 κεντρικές σκηνές. Στην πρώτη σκηνή mc’s και dj’s ανέβασαν τους ρυθμούς: Οι Rationalistas - Ορθολογιστές με τους Zoro&Buzz. Εξαιρετικές παρουσίες του “νέου αίματος” του ελληνικού χιπ χοπ, που έδωσαν τη σκυτάλη στους εξαιρετικούς  Social Waste (Official) μαζί με τα Αντίποινα και τον Dj Magnum. Το κοινό απόλαυσε beats που παντρεύονται με την παράδοση που η μπάντα αποκαλεί “χιπ χοπ της Μεσογείου”. Συνέχεια με τον Βέβηλο που μαζί με τον Πάραφρων, τον Τσέκο και τον Dj Magnum  μας θύμισαν τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού hip-hop.

Στην άλλη σκηνή του Φεστιβάλ δυο νέα κορίτσια, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή άνοιξαν τη βραδιά με μουσικές του κόσμου, σε υπέροχες εκτελέσεις, φωνητικά και ατμόσφαιρα. Ακολούθησαν η Μελίνα Κανά και η Φωτεινή Βελεσιώτου με ερμηνείες από την παράδοση ως το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, σε μια παράσταση που κράτησε τον κόσμο μέχρι νωρίς το πρωί.

Πολύ μαζική ήταν και η 2η μέρα του Φεστιβάλ. Χιλιάδες και πάλι οι επισκέπτες, με μαζική συμμετοχή οι συζητήσεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το wokshop-στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Επιστήμη και τεχνολογία: πρόσημο και προοπτικές", που αποτελεί και το αφιέρωμα του νέου τεύχους του περιοδικού της ν.Κ.Α. «Αναιρέσεις».

Στις 8.30 μ.μ. ξεκίνησε η κεντρική συζήτηση με θέμα ««Ο πόλεμος στη γει­τονιά μας. Για μια αντιπολεμική διεθνι­στική απάντηση». Η εκδήλωση άνοιξε με την καταγγελία του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση σχετικά με την απαγόρευση του καθεστώτος Ερντογάν να ταξιδέψει από την Τουρκία ο σύντροφος Λεβέντ Τουζέλ, μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος Εργασίας EMEP, που είχε προσκληθεί στις Αναιρέσεις για να συμμετάσχει σε αυτή τη συζήτηση. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Μουσταφά Τάς, μέλος του EMEP που ζει στην Ελλάδα, ο οποίος μετέφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό του Λεβέντ Τουζέλ από την Τουρκία και μίλησε για την κατάσταση στη γειτονική χώρα. Στη συνέχεια μίλησε ο Μιχάλης Ρίζος εκ μέρους της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Πολύ ενδιαφέρουσα και μαχητική ήταν η ομιλία του Μουσταφά Κατίμπ, στέλεχος του Παλαιστινιακού νεολαιίστικου κινήματος και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), ενώ ακολούθησε η εισήγηση του Νίκου Χαραλαμπόπουλου από την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση.

Οι δύο συναυλιακές σκηνές ζωντάνεψαν λίγο μετά τις 10.30 μ.μ. Στην πρώτη σκηνή ανέβηκαν διαδοχικά ο Stiko, o Kill Emil και η Mariletta Konstantara aka Mamaletta, η μουσική κολλεκτίβα των Wolfy Funk Project με τον Mc Yinka και πολλούς σημαντικούς Έλληνες μουσικούς, o εκρηκτικός Blend Mishkin και οι Roots Evolution με τον BNC aka Jeff Gonzales (Smoke), οι AndyFellaz των Billa Qause (B.Q.) και Νίκου Μαρτζιώκα που απογείωσαν τη διάθεση για να πάρουν τη σκυτάλη ο διεθνούς φήμης Quantic (Will Holland) και έπειτα ο εμβληματικός CAYETANO σε ένα χορευτικό πάρτυ που κράτησε μέχρι το ξημέρωμα!

Στην σκηνή 2, απολαυστικοί οι γνώριμοι του φεστιβάλ «Χειμερινοί Κολυμβητές» που μαζί με τη Μπάντα της Φλώρινας ανέβασαν ρυθμούς και κέφι. Ακολούθησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το μεγάλο νησιώτικο γλέντι με τους «Φυστικί Σαλόνι»

Η 3η και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ Αναιρέσεις, παρά την μεσημεριανή έντονη βροχή, εξελίχθηκε επίσης σε μια όμορφη βραδιά. Και πάλι χιλιάδες επισκέπτες ζωντάνεψαν τους χώρους της Γεωπονικής.

Στις 6.30 μ.μ. ξεκίνησε το workshop-στρογγυλό τραπέζι με θέμα συζήτησης "Το δικαίωμα στο άσυλο και η ένταξη των προσφύγων", ενώ στις 8.30 στον χώρο των κεντρικών συζητήσεων ξεκίνησε η εκδήλωση με θέμα ««Δεν μας αξίζει το σκοτάδι που ζού­με... Είμαστε το μέλλον και δε θα υπο­ταχθούμε. Οι πολλαπλές εκφράσεις του κινήματος της νεολαίας». Στη συζήτηση μίλησαν οι Κώ­στας Τριχιάς (μέλος του Κ.Σ. της νΚΑ), ο Δημήτρης Κοσκινάς (ΑΡΙΣ), ο Χρήστος Ξαγοράρης (ΑΡΑΝ) και ο Αντώνης Φάρας (Ανασύνθεση ΟΝ­ΡΑ). Ακολούθησαν παρεμβάσεις από άλλες πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες,

Ακολούθησε άλλη μια εξαιρετική μουσική βραδιά και στις 2 σκηνές. οι Chickn και οι Sexy Christians άνοιξαν τη συναυλία με πολύ καλές εμφανίσεις για να ακολουθήσουν οι εξαιρετικοί Karma to Burn από τις ΗΠΑ, μια από τις πιο σημαντικές stoner μπάντες διεθνώς. Η βραδιά έκλεισε με τους Naxatras, ένα από τα σημαντικότερα σχήματα του εγχώριου γενικότερου heavy rock στερεώματος.

Στην άλλη σκηνή το γέλιο ήταν άφθονο με τους αγαπημένους μας stand up comedians. Μια πολύ δυνατή stand up κομεντί παράσταση των Μαθιουδάκη και Θεοδω­ρόπουλου  ξεκίνησε τη βραδιά στη σκηνή 2, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με τους ήχους της Σοφίας Σαρρή και την επιβλητική post-rock μουσική των Gravitysays_i. Πολύ όμορφοι οι ήχοι των M.A.t.E, μια μπάντα διαμάντι για την ηλεκτρονι­κή σκηνή της Ελλάδας που συνέχισαν το πρόγραμμα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017 πατώντας εδώ