Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014 στο Αργοστόλι

Δελτίο Τύπου από την εκδήλωση του camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014 στο Αργοστόλι.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και του camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014 στο Αργοστόλι. Εκατοντάδες μέλη και φίλοι της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ καθώς επίσης και Κεφαλλονιτών – ισσών παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση άνοιξε από την Ευανθία Γαϊτανίδου, μέλος του ΝΑΡ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Κεφαλονιάς. Η Ε.Γαϊτανίδου παρουσίασε την ιστορική διαδρομή του ΝΑΡ καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας στο νησί και τις πρωτοβουλίες του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παίρνονται ενάντια στο τοπικό και κεντρικό κράτος και υπέρ του λαού και της νεολαίας του νησιού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντώνης Δραγανίγος εκ μέρους της Π.Ε του ΝΑΡ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ο οποίος παρουσίασε την πολιτική πρόταση την αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης που δέχονται η εργατική τάξη και η νεολαία και τόνισε τη σημασία της οργάνωσης του λαού για την επιβολή του αναγκαίου προγράμματος πάλης. Στάθηκε στα αγωνιστικά παραδείγματα του κόσμου της εργασίας άλλα στο νέο γύρο επίθεσης που εξαπολύει το σφαγείο κυβέρνησης –ΕΕ- ΔΝΤ, ενώ τέλος ανέδειξε τις βασικές οριοθετήσεις ανάμεσα στη πολιτική πρόταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχέση αυτή της κυβέρνησης και συμβιβασμού του ΣΥΡΙΖΑ και την γραμμή ήττας του ΚΚΕ. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά στον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών .

Τέλος τον λόγο πήρε ο Σπύρος Χαϊκάλης εκ μέρους του Κ.Σ της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ο οποίος στάθηκε στη κατάσταση που βιώνει η σημερινή νεολαία από το σχολείο εξεταστικό κάτεργο μέχρι την ανεργία και την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ενώ στάθηκε στο με ποιο πρόγραμμα και με ποια μορφή μπορεί σήμερα να συγκροτηθεί στη νεολαία αντικαπιταλιστικό πολιτικό ρεύμα που μπορεί αφενός να ανατρέψει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και αφετέρου να συμβάλει στο να ανοίξει ο δρόμος για τη συνολική επαναστατική ανατροπή και το άλμα για τον κομμουνισμό της εποχής μας. Ξεχώρισε η αναφορά που έκανε στην ιστορικότητα της κεντρικής πλατεία του Αργοστολίου όπου το Φλεβάρη του 1982 το ΚΚΕ με γραμματέα το σύντροφο Χάρη Γαϊτανίδη έριξε το άγαλμα του Μεταξά που υπήρχε μέχρι τότε στη πλατεία.

 

Δέιτε φωτογραφίες από την εκδήλωση και από το κάμπινγκ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014 εδώ