Μεγάλη Εκδήλωση του ΝΑΡ για το Κομμουνιστικό Μανιφέστο

Τολμηρή ανατροπή της μέχρι τότε αντίληψης περί πολιτικής αποτελεί η έκδοση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου στις 21 Φεβρουαρίου 1848 στο Λονδίνο, στη γερμανική γλώσσα. Το μόλις 23 σελίδων (στην 1η του έκδοση) βιβλίο με τον τίτλο «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος» είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα βιβλία όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο. Το έργο αυτό αποτέλεσε το πρώτο προγραμματικό κείμενο του νεογέννητου κομμουνιστικού κινήματος.

Η «έξοδος» της επαναστατικής πολιτικής από τους κλειστούς κύκλους της εποχής στο κοινωνικό προσκήνιο και την μαζική πολιτική δράση, αποτελεί μια πρώτη «πρόκληση» του έργου. Η ιστορία αναλύεται με βάση τις κοινωνικές τάξεις, άρα ως ιστορία των ταξικών αγώνων. Το κομμουνιστικό αίτημα τίθεται ως στόχος στη δημοσιότητα, ως κίνηση του κινήματος μιας τάξης, της εργατικής, που έχει γεννηθεί από τον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής. Το κόμμα αποτελεί τον εκφραστή των συνολικών συμφερόντων του προλεταριάτου, δρα από τη σκοπιά του μέλλοντός του, της κοινωνικής απελευθέρωσης. Ο κομμουνισμός από ομολογία πίστης και ουτοπικό ιδεώδες, γίνεται πρόγραμμα της νέας εποχής. Για να κερδίσουν οι προλετάριοι όλων των χωρών έναν ολόκληρο κόσμο!  

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 170 χρόνων από την έκδοση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 28/2, στις 6.00 μ.μ., στον κινηματογράφο Αλκυονίς (Ιουλιανού 42, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα).

Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Η επικαιρότητα του Κομμουνιστικού Μανιφέστου-για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα».

Εισηγητικές ομιλίες θα γίνουν από τους Παναγιώτη Μαυροειδή, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ  και Αλέξανδρο Χρύση, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από νέους εργαζόμενους και συζήτηση.

Μετά τη συζήτηση θα προβληθεί  η νέα ταινία «Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς».